Klart for «Gutta som aldri slutta»

Denne uka går startskuddet for Arne Svingens nye festival for gutter i alle aldre.

Denne uken er det klart for Arne Svingens nye bokfestival, «Gutta som aldri slutta». Over to dager vil forfatteren sette fokus på gutter og lesing, og med seg har han et stjernelag av forfattere.

Festivalen, går av stabelen tirsdag 14. mai i Oslo, vil ha barne- og ungdomsarrangementer på dagtid og voksenarrangementer på kveldstid.

LES OGSÅ: For gutta som aldri slutta

Hva skjer under festivalen?

Lurer du på hva som skjer under festivalen? Her er hele programmet:

Tirsdag 14. mai

Dagtid: Forfattermøter for guttene i 5.-7. klasse på Biblo Tøyen med Ingunn Aamodt, Marius Molaug og gutter som leser som snakker om litteratur og lesing. Kl. 10 og 12.

Kveldstid: Gutta som aldri slutta – en samtale om gutter, menn og lesing. Hva skal til for å få gutter og voksne menn til å lese skjønnlitteratur? Hvorfor leser de så lite? Innledning ved gutter på ungdomsskolen som leser. Panel: Helga Flatland, Tom Egeland og Jon Ewo. Programleder: Arne Svingen. Gratis kveldsarrangement på Tøyen bibliotek.

Onsdag 15. mai

Dagtid: Forfattermøter for guttene på ungdomsskolen på Biblo Tøyen med Sigbjørn Mosteue, Arne Svingen og gutter som leser om litteratur og lesing. Kl. 10 og 12.

Kveldstid: Fra Morgan Kane til Harry Kane – litteratur og fotball. En samtale med forfattere og fotballspillere, om spillet, om fotballromanene, om lesing og om fotball gjennom historien. Panel: Arild Stavrum, Aslak Sira Myhre, Freddy Dos Santos og Erlend Loe. Programleder: Aleksander Schau. Gratis kveldsarrangement på Highbury fotballpub i Oslo.