Barnebokfestivalen live

Lisa Aisato og Haddy N’jie er blant profilene på Barnebokfestival 2016, som åpnet med H.K.H Kronprins Haakon til stede nå i formiddag. Kl. 12 kan du se og høre Bjørn Rørvik, Selma Lønning Aarø og I. V. Steinman ved å klikke deg inn her.

Norges største barnebokfestival er blitt enda større. Over 60 arrangementer med over 100 forfattere står på menyen når det braker løs med Barnebokfestival 2016 i dag.

Åpningen – som vi strømmer live her på BOK365 – markerer også startskuddet for Bokslukerprisen 2016/2017. Foreningen !les står bak denne  prisen der 25 000 sjetteklassinger leser, vurderer og stemmer frem sine favorittbøker. Liv Guldbrandsen holder prolog og er programleder. Vi skal møte forfattere og jury-elever, og det blir poesislam.

Vi sender også første programpost kl. 12 – 13, hvor Selma Lønning Aarø, Bjørn F. Rørvik og I. V. Steinman leser fra sine bøker i 3 på 1 time. Deretter er det bare å ta beina fatt, for de av våre lesere som bor nær Oslo. Ta med ungene inn til sentrum for å oppleve prima barne- og ungdomslitteratur! Til de som er på jobb: lørdag er det stor familiedag på festivalen – med en rekke arrangementer.

 

 

Norske forfattere

Det er nesten utelukkende norske forfatternavn publikum møter på festivalen – men det er en sterk liste: Harald Rosenløw Eeg, Anne B. Ragde, Selma Lønning Aarø, Arild Stavrum, A. Audhild Solberg, Ingunn Aamodt, Bjørn F. Rørvik, Gry Moursund, Haddy N’jie og Lisa Aisato er blant navnene som figurerer i årets program. Alle arrangementene er gratis. Fullstendig program finner du her.

Arrangementene finner sted i Oslo sentrum – i forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill, på Filmens hus og i NBUs lokaler, og hos de store sentrumsbokhandlerne.

 

Vil vise mangfoldet

17 forlag står som arrangører av Barnebokfestival 2016, i tillegg til ni samarbeidende foreninger og organisasjoner. Barnebokfestivalen har som ambisjon å få frem det fantastiske mangfoldet av bøker for barn og ungdom nye litteraturen og skape arenaer der forfattere og illustratører får møte leserne sine.

Festivalen vant tidligere i år Gullboken får Årets markeds- og formidlingstiltak.