Khemiri blant sommerpraterne

«Sommar i P1» har vært en institusjon gjennom flere tiår hos broderfolket i øst. Flere forfattere er å finne blant årets sommerverter.

De siste årene har «Sommer i P2» begynt å innarbeide seg blant norske radiolyttere, men vi tør påstå at det fremdeles er et stykke opp til originalen: svenskenes «Sommar i P1». Sistnevnte er noe både de deltagende og radiolytterne tar på ramme alvor. Programmet har blitt en betydelig svensk sommertradisjon, og det er en happening når årets «sommarpratare» blir presentert.

Hetekivi-kvadruppel

Det svenske bokbransjenettstedet SvB.se har sirklet inn flere forfattere på årets liste: 29. juni skal Jonas Hassen Khemiri i ilden, og 18. juli debuterer Mats Strandberg som sommervert. Også Eija Hetekivi debuterer i Sommar-studio, 29. juli. Mest rutinert av forfatterne er Agneta Pleijel, som er sommervert for fjerde gang når hun setter seg ved mikrofonen 7. august.

SOMMAR I P1: Årets «sommarpratare» samlet på ett brett (foto: SR).

Flere av de øvrige sommervertene har også gitt ut bøker – blant dem Anders Hansen (25. juni), Stina Wollter (26. juni), Erik Niva (3. juli), Jonas Gardell (7. juli), Carina Bergfeldt (9. juli) og Maria Borelius (27. juli), melder SvB.se.

 

(Hovedfoto: Martin Stenmark)