Strawberry kjøper Bazar Sverige

Foto: Nils Petter Nilsson

Nå har Øyvind Hagen også solgt sin svenske forlagsvirksomhet. Dermed har Rebecka Leffler (bildet) & Co sikret seg Lucinda Riley i broderlandet.

– Strawberry Publishings svenske organisasjon begynner å sette seg, snart offentliggjør vi de første svenske forfatterne og med Bazar får vi en bred liste med store utenlandske forfattere. Vi ligger «på skjema» i vår plan, sier Petter Stordalen, ifølge en pressemelding fra Strawberry Publishing.

– Et levende forlag

– Strawberry Publishing tar over et levende forlag, med mange interessante forfatterskap og entusiastisk team, sier gründer Øyvind Hagen.

Hagen rullet i gang Bazar-eventyret i 2002, og forlaget har gjennom årene hatt en rekke oversatte skjønnlitterære bestselgere. Bazar har hatt virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Den norske virksomheten ble kjøpt av Cappelen Damm i 2016. Nå sikrer Petter Stordalen & Co seg den svenske grenen.

Gjennom oppkjøpet tar Strawberry Publishing Sverige over de svenske rettighetene til bestselgende forfattere som blant andre Lucinda Riley, Paulo Coelho, Bernard Cornwell, Nina George, Ildefonso Falcones, Cecelia Ahern og Terry Hayes.

«NESE FOR SUKSESS»: I 2016 solgte Øyvind Hagen (t.v.) norske Bazar til Tom Harald Jenssen og Cappelen Damm. Nå selger han også den svenske virksomheten.

– Øyvind Hagen har vist en utrolig kapasitet til å finne og gi ut utenlandsk litteratur, sier Strawberry Publishings svenske VD Rebecka Leffler, og legger til:

– Bazar har en bred kommersiell utgivelse, med et antall fine forfatterskap, som vi nå ser frem mot å jobbe videre med sammen med det nettverket av dyktige og profesjonelle samarbeidspartnere som Bazar har knyttet til seg.

Satser digitalt

Ett av de viktigste forfatterskapene er den irske forfatteren Lucinda Riley som har solgt over 15 millioner bøker på verdensbasis. Bøkene hennes topper bestselgerlistene også i Sverige, hvor fjerde bok i De syv søstre-serien nylig ble utgitt.

– Lucinda Riley er en forfatter jeg lenge har villet arbeide med, sier Karin Linge Nordh, PR-ansvarlig for skjønnlitteratur hos Strawberry Publishing Sverige.

– Hun har en fantastisk evne til å veve sammen nåtid og fortid i episke, fengslende pageturners. Hennes romaner blir båret frem av sterke kvinnelige hovedkarakterer, noe leserne elsker.

I tillegg til oppkjøpet, skal Strawberry i Sverige også satse sterkt digitalt:

– Nå skal vi benytte oss av de digitale rettighetene som tidligere har vært ubenyttet, sier Rebecka Leffler, og legger til:

– Det er gledelig at alle lyttere i Sverige snart kan stifte bekjentskap med en skattekiste av uoppdagene lydboksperler. Vi har allerede begynt arbeidet med å knytte til oss de beste stemmene, og er stolte av at Gunilla Leining skal lese inn Lucinda Riley.