Khaled Hosseini til Font

Font blir forlaget til Khaled Hosseini og hans kommende bok «Sea Prayer», som er inspirert av den tre år gamle syriske gutten Alan Kurdi.

Mange her hjemme lot seg berøre av bildene av Alan Kurdi, den tre år gamle syriske gutten som ble skylt opp på stranden i Tyrkia i september 2015. Dette bildet har også jaget forfatteren Khaled Hosseini og inspirert ham til hans nye bok Sea Prayer. Hosseinis håper med denne å kunne ære millioner av familier, som Alan Kurdis, som er blitt hjemløse og splittede som følge av krig og forfølgelse.

Farefull sjøreise

“My dear Marwan, I look at your profile in the glow of this moon, my boy, your eyelashes like calligraphy, closed in guileless sleep. And I say to you, ‘Hold my hand. Nothing bad will happen.’

På en strand, i lyset av månen, snakker en far til sin sovende sønn. Han snakker om sin egen barndom, minnes bestefars hus utenfor Homs i Syria, oliventrærne i vinden, brekingen fra bestemorens geit. Og han husker Homs, den travle byen med de folksomme gatene, moskeen og basarene, før himmelen begynte å spytte bomber og de måtte flykte. Når en ny dag gryr, skal de to og de rundt dem, ut på en farefull sjøreise på jakt etter et nytt hjem.

Sea Prayer blir en liten bok, gjennomillustrert av Dan Williams. Han har jobbet med Hosseini tidligere, og illustrerte utdraget av Drageløperen som The Guardian publiserte for 15 år siden. Illustrasjonene han har også blitt brukt i blant annet National Geographic, Rolling Stone og Wall Street Journal.

Fra V&B til Font

Den engelskspråklige utgaven utkommer som vanlig hos Bloomsbury, men her i Norge er det duket for skifte av forlag. Hosseini har tidligere utgitt sine store suksesser – Drageløperen, Tusen strålende soler og Og fjellene ga gjenlyd – på Schibsted, senere overtatt av Vigmostad & Bjørke.

 

SIKRET SEG HOSSEINI: Knut Ola Ulvestad.

 

Men Sea Prayer blir utgitt hos Cappelen Damm-eide Font:

– Dette er jo et litt annerledes prosjekt enn Hosseinis tidligere romaner. Det er en fin liten meditasjon av en tekst, med noen fantastiske illustrasjoner, sier Font-forlagssjef Knut Ola Ulvestad.

De ble oppmerksomme på prosjektet i kjølvannet av en animert kortfilm Hosseini laget sist høst:

– Deretter snudde vi oss fort og la inn et «pre-empt», som heldigvis ble akseptert.

Verdenslanseres til høsten

Så får tiden vise om Font bare har Khaled Hosseini «til låns» eller om han er tilbake på V&B med sin neste roman.

Norsk tittel og omslag til Sea Prayer er ikke spikret ennå, men det er planlagt verdenslansering av boken i september – tre år etter at Alan Kurdi ble funnet på stranden. Khaled Hosseini vil gi sine inntekter fra bokprosjektet til FNs flyktningeprogram.

 

(Foto: Elena Seibert / Khaledhosseini.com)