Karoliussen til Gyldendal

Harriet Karoliussen går fra Cappelen Damm til Gyldendal. Espen Dahl bytter jobb i forlaget og blir redaktør for norsk skjønnlitteratur sammen med Karoliussen.

Harriet Karoliussen har vært skjønnlitterær redaktør i Cappelen Damm i 15 år. Der har hun jobbet med en rekke store forfatterskap. Hun var også redaktør i Morgenbladet fra 1997 til 2002.

Gleder seg

– Jeg gleder meg stort til å bli en del av den skjønnlitterære redaksjonen i Gyldendal. Jeg ser frem til å bli kjent med forlaget og dets forfattere, samt å ta fatt på den store oppgaven det er å være med på å  løfte frem den gode litteraturen, sier Harriet Karoliussen, som er utdannet litteraturviter med hovedfag i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo.

NY jobb: Espen Dahl

Fra Gyldendal – til Gyldendal

Espen Dahl har vært ansatt som redaktør for ungdomsromaner på Gyldendal Barn og ungdom, og har jobbet med mange viktige forfattere og utgivelser. Han har en mastergrad i allmenn litteraturvitenskap fra Universitetet i Bergen og grunnfag i psykologi. Han har også sju år som musiker i London bak seg.

– Det er et sjeldent privilegium å få bli en del av en av landets mest kompetente skjønnlitterære redaksjoner. Jeg gleder meg til nye utfordringer, og til å jobbe tettere med kjente og kjære kolleger og forfattere, sier Espen Dahl.

Sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur, Kari Marstein, gleder seg over de to ansettelsene.

– Jeg er utrolig fornøyd med at Harriet Karoliussen kommer hit med all sin erfaring og teft, og Espen Dahl har allerede vist seg som en suveren redaktør for forfatterne han har arbeidet med. På tre år har hans forfattere hanket inn hele tre Bragepris-nominasjoner, sier Marstein.