Kampen om oppmerksomheten

Tiden prøver nye veier når Janne Stigen Drangsholts andre roman skal lanseres.

Til høsten kommer Janne Stigen Drangsholts andre roman, Ingrid Winters makeløse mismot, på Tiden Norsk Forlag. Men allerede nå skal bokhandlerene lese den. Håper forlaget.

 

Ifølge Tiden Norsk Forlag viser Drangsholt frem et stort komisk talent i boken, kombinert med en sjelden evne til å ta hverdagslige situasjoner på kornet.

Men det er ikke alltid nok å fortelle ting som det til bokhandlere som har tusenvis av titler å forholde seg til.

 

 drangsholt-coverLeken lansering

Derfor forsøker forlaget noe nytt med akkurat denne boken. For å vekke bokhandlernes interesse for nettopp Ingrid Winters makeløse mismot, blir de i disse dager invitert med i et interaktivt spill som er bygget rundt handlingen i boken.

–  Like før ferien blir bokhandlere overlesset av forhåndseksemplarer som forlag vil at de skal lese i sommer. Vi ønsker å prøve ut en ny måte å fange bokhandlernes interesse på, sier Bjørn Fredrik Drangsholt, salgs- og markedssjef i Tiden.

– Med dette spillet håper vi at flere vil lese boken og løse gåten.

 

Janne1 Ubehandlet Foto Ingvild Jørve
Janne Stigen Drangsholt (f. 1974) er litteraturforsker og bor i Sandnes. Hun debuterte i 2011 med romanen «Humlefangeren». Foto: Ingvild Jørve

Kombinasjon av lesning og nett

Med forhåndseksemplaret bokhandlerne får, følger et brev fra en av karakterene i boken. Der ber vedkommende om hjelp til å løse et problem. Man får hint om hvor man skal søke seg videre på nettet for å løse gåten. Det er et spill bare for bokhandlere, og det er kun ved å lese boken og være detektiv på nett at man finner løsningen.

Bokbyrået Fjeldbraaten & Waage har samarbeidet med Tiden om ideen:

–  Å få jobbe med Ingrid Winters makeløse mismot er en takknemlig oppgave ettersom boka er såpass morsom og underfundig at det åpnet seg mange muligheter. Og det er gøy å prøve noe nytt, som å kombinere lesning med en interaktiv opplevelse, sier Ida Fjeldbraaten, kreativ leder i byrået.

– Dette er jo ikke et tradisjonelt plattformspill eller World of Warcraft, men et spill der du selv er hovedkarakteren og finner løsningen, sier Fjeldbraaten.

 

Til høsten får vi kanskje en pekepinn på om stuntet har funket. Da kommer boken i bokhandelen.