Joanna leser på julemarkedet

En rekke småforlag trommer sammen til julemarked i Oslo i helgen.

Det er bokbyrået Fjeldbraaten og Waage som har tatt initiativ til arrangementet, som er det første i sitt slag.

 

Det er førstkommende helg det skjer. Lørdag 12. og søndag 13. desember fra 1200 til 1700 finner du Småforlagenes Julemarked i bakgården til utestedet HIMKOK i Storgata 27 i Oslo, inngang Youngsgate.

– Vi syntes det var på sin plass å ha et marked der man kan finne litt andre bøker enn i bokhandlene. Vi snakket med noen av kundene våre som syntes det var en god idé, så da satte vi i gang, forteller daglig leder i F&W, Zoë Waage.

victoria kielland
Leser: Victoria Kielland

Bokbyrået inviterte så flere av de andre småforlagene der ute og endte opp med en deltagerliste på 14 små forlag, noe de melder at de er veldig fornøyde med.

 

Mat og drikke

Facebooksiden til julemarkedet loves det årets harde pakker til hele familien, alt fra romaner og sakprosa til kokebøker, tegneserier, sangbøker og billedbøker for både barn og voksne.
Det blir servering av mat og drikke, god stemning og høy julefaktor!

– Å bruke bakgården til HIMKOK som arena tror vi vil passe perfekt. Det er en gammel, slitt og vaskeekte Oslo-bakgård som har blitt pusset litt på, fått inn kjøkken og bar og vil sette en koselig ramme for kjøpesentersvette folk på juleshopping, sier Waage, som håper så mange som mulig vil ta turen neste helg.

 

Opplesninger

kristian pedersen
Gasspedal animert: Kristian Pedersen

I tillegg til mat og drikke og handel kan du få med deg disse opplesningene: 

Lørdag

13.00 Cornelius Jakhelln leser
14.00 Splittet Kjerne – leser fra Splittet kjerne # 54, samt frittstående opplesninger av Joanna Rzadkowska og Victoria Kielland
16.00 Gasspedal Animert ved Kristian Pedersen viser poesifilm.

Søndag

14.00 Bjørn Andreas Bull- Hansen leser fra sin siste bok ”Isak”.
15.00 Bård Torgersen leser fra sin siste bok Romaner

Disse forlagene deltar på julemarkedet:

MANIFEST / UTENFOR ALLFARVEI / FLAMME / GURSLI BERG / MIME / PEGASUS / KONTUR / JIPPI / NIDHOGG / FAIR / FREDLØS / FONT / FONTINI / MINUSKEL / LJÅ / PROPAGENIA PRESS / SPLITTET KJERNE/ JOKER TEKST & TEGNING/GASSPEDAL