Spenning fra Larvik

Luke 11: Han er en av Norges få selvpubliserte suksesser, debutboken kom i flere opplag og han ble plukket opp av et forlag.

Frode Eie Larsen debuterte i 2011 med krimromanen Hemmeligheten, som opprinnelig ble selvpublisert. Boken ble en suksess, kom i flere opplag, og Eie Larsen ble plukket opp av LIV Forlag. Senere har det kommet flere bøker om krimetterforskeren Eddi Stubb fra Larvik. Eie Larsen har også hatt tekster på trykk i flere krimantologier. Denne høsten er Larsen aktuell med sin fjerde krimroman: Englefjær.

I Englefjær blir en kvinne funnet drept på et sykehjem i Larvik, og hun har en fjær i munnen. Eddi Stubb forstår at flere mennesker er i fare. Boken tar opp temaer som aktiv dødshjelp og partnervold.

englef

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Jeg elsker å lese, og som regel holder jeg på med et par bøker av gangen, da gjerne innenfor ulike sjangre. Hver historie setter spor, og det er vanskelig å velge den ene boken som har gjort størst inntrykk. Jeg vil likevel trekke frem Herr Fikrys litterære liv av Gabriella Zevin. Det er en sår og nydelig historie, som også viser oss det vakre som er å finne mellom to bokpermer. Litteraturens verden er magisk, og hver dag beriker den livet mitt.

Hva har du planer om å lese i julen?

Julen er uten tvil min favoritthøytid. Jeg elsker å bruker tid med familie, spise god mat, slappe av, nyte, lese, og skrive. Jeg kommer garantert til å sluke de tradisjonelle juleheftene, samtidig som jeg planlegger å lese ferdig Camilla Läckbergs Fyrvokteren som jeg holder på med nå. Blir det tid, har jeg lyst til å starte på Maja Lundes Bienes historie.

Hvilke tre bøker av året anbefaler du?

Det blir gitt ut mange bøker, og jeg skulle noen ganger ønsker jeg hadde bedre tid til å lese mer. Skal jeg plukke ut tre bøker av året som jeg anbefaler, blir det disse:

Med himmelen under oss av Anja Hagelund Ny, spennende forfatter, som forteller om et tøft tema på en humoristisk og flott måte.

Lunch – ikke jobb mens jeg forstyrrer av Børge Lund Jeg elsker en god tegneserie, og synes det mennsker som Børge Lund bedriver er stor kunst. Har fulgt Lunch siden starten, og elsker serien.

Inferno av Dan Brown Dette er ikke en fersk bok, men da jeg ble veldig skuffet over Det tapte symbol har den blitt liggende på vent hos meg. Det er ikke så lenge siden jeg leste boken, og jeg ble så glad over å konstatere at Dan Brown var tilbake i god, gammel form!

Også vil jeg ønske alle BOK365.no sine lesere en flott julehøytid.

(Hovedfoto: Finn B. Hansen)