– Jeg greide ikke å legge den fra meg

Peter Mohlin og Peter Nyström (Foto: Magnus Liam Karlsson)

DISSE ANBEFALER JEG: Bokhandler Christa Marie Schanche anbefaler Mohlin & Nyströms krim på det sterkeste.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje. I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Ukens anbefalinger og forventninger kommer fra Fosenhalvøya i Trøndelag. På Ørland boksenter jobber Christa Marie Schanche – og i disse tider anbefaler hun svensk krim, tegneserieromaner og Maren Uthaug til sine kunder.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

Christa Marie Schanche fra Ørland boksenter.

– Jeg vil på det sterkeste anbefale Det siste livet av Mohlin & Nyström. Jeg greide ikke å legge den fra meg før jeg plutselig var ferdig to dager senere. Jeg likte både plottet og hovedpersonen, så nå er det bare å vente på neste bok med John Adderley i hovedrollen.

– I tillegg vil jeg anbefale Dragens øye: Forrådt av Charlotte Sandmæl som med sine flotte illustrasjoner og spennende historie slo like bra an til meg som til ungdommen. På romansiden anbefaler jeg Maren Uthaug sin bok Ein lykkeleg slutt, en lettlest slektshistorie med litt makaber humor. Det er ikke ofte man kommer over slike bøker som drar fram humoren i mørket.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Jeg gleder meg til å lese David Attenborough sin bok Et liv på vår planet. Jeg har alltid likt programmene hans så det skal bli spennende å lese boken.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Det er vanskelig å velge bare en, men valget faller på Maren Uthaug sin bok Der det finst fuglar, som er basert på en historie fra mitt eget nærområde.