Jackpot for «Null»

Gine Cornelia Pedersen fikk Tarjei Vesaas' Debutantpris.

Gine Cornelia Pedersen (27) debuterte med romanen Null i fjor og sørger nå for å sikre Forlaget Oktober nok en pris. Pedersen mottok utmerkelsen under helgens årsmøte i Den norske Forfatterforening. I år kunne man markere et jubileum: Det er 50 år siden Tarjei Vesaas’ Debutantpris første gang ble utdelt.

 

Gine Cornelia Pedersen sikret seg den høythengende og tradisjonsrike prisen, i kamp med rundt femti skjønnlitterære debutanter. I tillegg til vinneren, utgjorde Victoria Kielland og BOK365-skribent Roskva Koritzinsky kortlisten til prisen.

 

– Godt debutantår

– En vanskelig oppgave å velge kandidatene, medgir Markus Midré i Det litterære råd. Han mener 2013 var et godt debutantår i norsk litteratur.

 

InnbundetNULL

 

Hva kan skje hvis du er helt åpen for verden? Hvis det ikke fins grenser for hva du kan være med på? Den unge jenta i romanen Null er villig til å gå langt i sin søken etter et liv der hun er helt til stede, helt oppfylt, der hun er noen. Gine Cornelia Pedersens debutroman er en bejaende og eksplosiv tirade om å være sårbar, glad, desperat, grenseløs og fylt av håp.

 

«En punkrock-singel»

Klassekampens Susanne Christensen skrev følgende om Null: «Gine Cornelia Pedersen har skrevet et bombekrater av en roman … Som å lytte til en punkrock-singel … Pedersens tekst er skrevet i en slags umulig nåtid hvor korte setninger som nesten alle starter med «jeg» raser avsted uten punktum. Ordet «jeg» fungerer som et slags alternativt punktum eller mantra, men setning for setning spenner dette jeg konstant over motstridende følelser eller impulser – det virrer, det fortærer menneskelige relasjoner som i neste bevegelse spyttes voldsomt ut»

 

(Foto: Forlaget Oktober)