Inviterer til tegneserieutstilling

TEGNESERIE-PROSJEKTGRUPPEN: Caroline Heitmann, markedssjef i Norli, Heidi Sofie Andresen og Håkon Strand fra Strand Forlag, og Maja Marcussen fra Norli. Ikke tilstede: Petter Lassen-Urdahl og Tonje Tornes Fra Egmont, samt Pål Løwe fra Rå Rom.

Norli arrangerer tegneserieutstilling i gamle Nasjonalgalleriet.

– Det har vært skrevet mye om fallende leseglede og leseferdigheter blant barn de siste ukene. Tegneserier er en viktig vei inn i lesingen, og vi håper at mange vil oppdage nye bøker som pirrer nysgjerrigheten, sier markedssjef i Norli, Caroline Heitmann.

Fire år etter at Brudeferd i Hardanger rodde ut av Nasjonalgalleriet, rykker Donald, superhelten The Urban Legend og Pondus inn.

Tegneserieutstillingen vil være åpen for publikum fra 10 -17. juni.

Flere forlag med på laget

Det er Norli som står bak utstillingen, i samarbeid med forlagene Egmont, Strand, Cappelen Damm, Fontini, Aschehoug, Bonnier, Gyldendal, Uberpress, No Comprendo Press  med flere. Bokbransjeveteran Pål Løwe er også med i prosjektgruppen.

Utstillingen viser tegneserienes historie, fra hulemaleriene til i dag. De lange linjene blir fortalt i nettopp tegneserieformat – med utgangspunkt i boka «Tegneserienes historie» av Øyvind Holen og Tore Strand Olsen. Utstillingen presenterer også et bredt utvalg av nyere, norske tegneserier for barn og ungdom.

Snart fullbooket

– Det har vært en kraftig tilvekst av tegneserier for barn og unge de siste årene, sier Heitmann, og legger til:

– Vi ønsker å vise noe av alt det kreative og spennende som har kommet til. Her er alt fra Helen Kaldheims norske manga til Øystein Runde, som lager tegneserier hvor man kan lære alt om antibiotika og stamceller. Og Nora Dåsnes, en av de mest kritikerroste i nyere tid, med blant annet tegneserien om hvordan det var å være ung etter 22. juli.

Heitmann forteller at man må være rask, for plassene fylles fort opp:

– Utstillingen er åpen for klasser på dagtid, og for alle ettermiddag og helg. Det er snart fullbooket på dagtid, men fortsatt plass til noen få klasser, sier Heitmann.