Idris Elba møter Poe

 

Elbas selskap vil lage filmer av Marc Oldens bok Poe Must Die.

 

Den britiske film og tv-stjerne Idris Elba (The Wire, Mandela m.m.) ønsker ifølge tidsskriftet Publishers Weekly lage filmer av Marc Oldens historiske thriller Poe Must Die. Det er Elbas selskap Green Door Production Co. som utreder mulighetene for en trilogi basert på historien.

 

Handlingen i boken, som ble utgitt i 1978, foregår i New York i 1840-årene, med en plaget og alkoholisert Edgar Allen Poe i spann med en kjent nevekjemper på jakt etter en djeveldyrkeren Jonathan, som skal ha drept nevekjemperens kone. I tillegg til at han vil ødelegge verden for sin gud Lucifer, selvsagt.

Men nevekjemperen Pierce James Figg har et introduksjonsbrev fra en viss Charles Dickens, som han viser til Poe, og så er vi i gang.

 

Idris Elba er en av verdens mest ettertraktede skuespillere for tiden, og ifølge rykter er han aktuell som den neste James Bond. I så fall blir han den første svarte Bond.

Bond-ryktene avsteddkom denne twittermeldingen fra Idris Elba selv: «Isn’t 007 supposed to handsome? Glad you think I’ve got a shot!»