Startskuddet for Mammut

ANNE SCHIØTZ: – Noe av gleden med Mammutsalget for mange er å gå på skattejakt.

Rundt 700 papirbok-titler og 700 digitalutgivelser på årets salg.

I dag går startskuddet for årets store Mammutsalg, som skal vare tre uker til ende. 378 bokhandler og nettbokhandler, fra Lista i sør til Hammerfest i nord, er klare til å ønske kjøpelystne mammutkunder velkommen.

Med over 700 papirtitler i utvalget, fra 51 forlag, er Mammutsalget det største samlede salget i bokbransjen. Mammutsalget har noe for alle – du kan blant annet se BOK365s anbefalinger her eller sjekke Mammut-katalogen hos din foretrukne nettbokhandel. Disse har i tillegg nesten 700 titler i digitale formater med på salget.

På skattejakt

Mammutsalget bygger på en tradisjon som går over 130 år tilbake – det første salget fant sted så tidlig som i 1885. I 1964 ble Mammutsalg-navnet lansert.

– Noe av gleden med Mammutsalget for mange er å gå på skattejakt, gjøre noen kupp og oppdage bøker man ikke har fått med seg tidligere, sier Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen.

– En begivenhet

Mammutsalget er fortsatt det salget som trekker flest folk til bokhandelen, bare slått av salget av bøker til jul. Det viser den ukentlige salgsstatistikken til Bokhandlerforeningen. En undersøkelse utført av Ipsos MMI i januar 2022 viser at 65 prosent av befolkningen har god kjennskap til Mammutsalget og det det står for.

– Mammutsalget er en begivenhet med lange tradisjoner. Nå kan alle finne et bredt utvalg bøker som vil gi leseglede for store og små i hele landet, sier Heidi Austlid, direktør i Den norske Forleggerforeningen.