Få Wandrups beste påskekrim-tips

Caryl Férey og Sidsel Dalen er bare to av mange gode krimtips fra Fredrik Wandrup i forkant av påsken. Se tipsene her på BOK365TV.

– Caryl Férey er saftige saker, sier Dagbladets Fredrik Wandrup. Den franske forfatteren er den første som dukker opp når vi ber ham plukke årets påskekrim.

Han anbefaler varmt Féreys romanen Zulu, som utkom på norsk på Aschehoug i fjor og årets Mapuche på samme forlag. Férey mottok ti franske krimpriser for Zulu, og Mapuche ble kåret til «Årets beste krim» av bokmagasinet Lire.

En annen krimprofil Wandrup har sansen for The Wire-tekstforfatter og medprodusent George Pelecanos: – Norske lesere har ikke oppdaget ham ennå. Det er rart, for Pelecanos er fantastisk.

 

Ferey-Caryl Dalen-Sidsel

Wandrup-anbefalinger: Caryl Férey og Sidsel Dalen. (Foto: Aschehoug)

 

Av de norske trekker han blant annet frem Riverton-nominerte Sidsel Dalen: – 21 dager er en veldig spennende bok. I det hele tatt var det et morsomt finalefelt til Riverton-prisen i år, sier Wandrup, og mener det kan være klokt å lene seg på Riverton-juryen: – De har lest 44 nye norske krimbøker og plukket ut de beste.

Se Fredrik Wandrup dele sine beste påskekrim-tips med Atle Nielsen: