Her er Lisas favoritter

Lisa Aisato går fra suksess til suksess. Men hvilke er hennes favoritter ellers i bokbunken?

De siste årene har knapt vært til å tro for Lisa Aisato. Snøsøsteren, i kompaniskap med Maja Lunde, er en av de største norske salgssuksessene i nyere tid – og i år følger de opp med Solvokteren. I fjor ble Lisas egen Livet – illustrert en av de absolutte bestselgerne. Det har også Linn Skåbers Til ungdommen og Til de voksne blitt, med Lisa som illustratør.

Blå sommerbok

Solvokteren har fått en veldig fin mottagelse, så det var godt å puste ut etter den femmeren i Dagbladet, og overskriften «Lett å elske» i VG. Man skal ikke egentlig bry seg så mye om hva kritikerene mener, men det har litt å si for at folk skal gidde å sjekke ut boka, så da er det alltid godt å få noen rosende ord. Ellers har jeg fått mange fine tilbakemeldinger fra folk i innboksen, det varmer enda mer enn gode kritikker. Det er fint å ha andre bok i kvartetten ute. Jeg gleder meg til å se alle de fire i bokhylla, sier Lisa Aisato, og legger til: Vi følger årstidene. Vi begynte med den røde vinterboka, i år kom den grønne vårboka, så da blir neste en blå sommerbok, og den siste blir en gul eller oransje høstbok.  Og ja, vi har allerede begynt å drodle på sommerboka som kommer i 2022.

Varm og frisk

Hvilke tre barnebøker har vært dine favoritter i 2020?

– Er det å banne i kjerka å si at jeg dessverre ikke har lest så mange barnebøker utgitt i 2020? Jeg tror den eneste er Julian er havfrue. Den var varm og frisk, og jeg likte tegningene godt. Jeg leser mye for barna mine, men i år har vi brukt mye tid på å lese den første boka i Ringenes Herre-trilogien. Så leste vi Johan Egerkrans Norrøn Gudelære fra 2017, (så måtte vi ha noe litt mer lettbent) og er nå i gang med Maja Lundes serie om Verdens kuleste gjeng. Den slår veldig an og vi ler masse. Ellers har jeg lyst til å sjekke ut Hør her’a av Gulraiz Sharif, og en billedbok – ikke en barnebok – jeg er veldig spent på er min favorittillustratør Rebecca Dautremeres illustrerte utgave av Steinbecks Om mus og menn.