Helga gir 96 prosent økning hjemme i Telemark

2010: Helga Flatland ga ut bok dette året. Hva er tittelen? Prøv vår quiz. Foto: Niklas Lello

Utlån av litteratur fra Telemark har økt med 96 prosent de siste tre måneder og Helga Flatland er den mest populære forfatteren. 

Jubelen kommer fra poet og bibliotekar Stian Johansen ved biblioteket i Skien. Vi understreker: Dette er bare siden 1. april i år da biblioteket lanserte «Den litterære titiopperen», som er deres formidlingsprosjekt i bokåret 2019.

– Det er vi meget godt fornøyd med. Nå håper vi enda flere lar seg inspirere til å lese telemarkslitteratur i sommerferien!

Titlene i Den litterære titopperen blir formidlet i bibliotekslokalet med diktplakater, utstillinger og av ansatte på gulvet, bøkene blir formidla i en rekke store og små arrangementer, og på ulike vis i sosiale medier og med egne redaksjonelle saker på bibliotekets nettside.

Helga Flatlands debutroman Bli hvis du kan, reis hvis du må er den som soleklart flest lesere har registrert. Per 25. juni har 35 lesere registrert denne. Hun er tett fulgt av Bjørg Vik, Henrik Ibsen og Tarjei Vesaas.  Her kan du se de 25 mest populære. 

– De 20 lokalhistoriske titlene vi har valgt ut til formidlingsprosjektet har hatt en formidabel økning på 365 % i samme periode!

– Motivasjonen vår er å få flere til å velge å lese gode bøker fra Telemark, noe vi har lykkes godt med, sier Stian Johansen.