Harry-biografi på norsk

Juritzen gjør sitt for å øke engasjementet rundt Prins Harrys nært forestående bryllup, og gir ut prinsebiografi samtidig med britene.

Om snaue tre uker, nærmere bestemt 19. mai, gifter prins Harry (33) seg med skuespilleren Meghan Markle (35). Bryllupsfeberen er for lengst i gang i Storbritannia, og her hjemme satser Juritzen forlag på å gjøre holde feberen høy også i Norge.

Denne uken gir de derfor ut Harry – en biografi om prinsen, skrevet av journalisten Angela Levin. Og boken kommer altså samtidig i Norge og i prinsens hjemland.

Hemmelighetskremmeri

Forfatteren Angela Levin har ifølge forlaget hatt personlige møter med prins Harry i arbeidet med boken, slik at den er skrevet i samarbeid med ham.

– Vi har signert på mange dokumenter for å ikke lekke noe fra boken. Hemmelighetskremmeriet er stort i England, og etter å ha lest manus skjønner vi hvorfor, sier forlegger Arve Juritzen.

– Boken presenterer den virkelige personen bak den kongelige fasaden og hans egen oppfatning av sin rolle. Boken gir også innsikt i Harrys vanskelige barndom og konsekvensene av at han så ung mistet sin mor, prinsesse Diana.

Henry Charles Albert David, som er prinsens fulle navn, var bare tolv år da han mistet sin mor i den tragiske bilulykken i Paris.

 

(Foto: Utdrag av omslaget Harry – en biografi om prinsen, Juritzen 2018)