HarperCollins satser for fullt i Norge

Norge og Sverige er blant de nye satsingsområdene til verdens neste største forlag.

Det britisk/amerikanske forlaget HarperCollins kunngjorde i dag at de som tidligere varslet ønsker å satse for fullt i Norden og flere andre språkområder.

 

 

HaperCollins la frem planene for det de kaller «fremmedspråklig satsing» på bokmessen London Book Fair i ettermiddag, og satsingen blant annet i Norge vil helt sikkert merkes i den norske bokverdenen.

Planene består i at forlaget selv skal publisere sine bøker i de enkelte lands språkdrakt, og på den måten konkurrere med disse landenes egne forlag. Flere av bøkene HarperCollins har rettigheter til, har vært internasjonale bestselgere og også storselgere i Norge.

 

Begynner i høst

Etter planen skal HarperCollins begynne å gi ut egne bøker på norsk allerede i høst. I tillegg til Norge satser forlaget i denne omgang i Sverige, Finland, Polen, Tsjekkia og Slovakia. Tidligere har forlaget etablert seg i blant annet Tyskland og Spania.

– Utvidelsen av vår fremmedspråklige plattform går etter planen. Vi har en fantastisk liste med forfattere, og vi er henrykte over å få utvide markedet til alle disse landene, sa president og direktør Brian Murray i HarperCollins Publisheres i London i dag.

I fjor kjøpte HarperCollins det kanadiske pocketbok-selskapet Harlequin, også kalt «verdens største romantikk-forlag», et forlag som lenge har utgitt bøker i Norge.

 

Skiftet partner for tre milliarder

Tar gjerne en norsk krimforfatter

 

–Vi har store ambisjoner om vekst i Norden, sa Harlequin-sjef Annette Ekström (bildet) tidligere i år. Hun går nå fra være sjef for Harlequin Norden til også å bli toppsjef i HarperCollins Norden.

Ifølge direktør Brian Murray vil forlaget Harlequin fortsette som før og ikke berøres av den nye satsingen.

Forlaget HarperCollins gir ut ca 10000 titler i året på 30 språk, og er verdens nest største i sitt slag.