Har du gode Gullbok-kandidater?

Hvem gjør en ekstra god jobb i bok-Norge og fortjener å bli løftet frem? Spill inn dine favoritter nå.

I fjor fikk Reinert Mithassel (bildet) hedersbevisningen Gullegget, blant annet for den fabelaktige jobben som er gjort ved Biblo Tøyen. Lindy Andersen fikk Gullboken som årets redaktør, Bokhuset Libris i Tromsø ble årets bokhandel, og Bokbyen ved Skagerrak ble kåret til Årets markeds- og formidlingstiltak.

Jakten i gang

Nå er jakten på verdige kandidater til Gullboken 2019 godt i gang:

– Vi vil gjerne ha så mange nominasjoner som vi kan få. Dette er en super mulighet til å få fram alt det spennende som skjer i bransjen vår, og å gi oppmerksomhet til alle de som hver dag jobber for å lage de beste bøkene og få dem ut til leserne på den beste måten, sier «Gullboken-sjef» Siri Ekestad Bauge i Forleggerforeningen. – Klassene er de samme som i fjor, og det er like lett å nominere som tidligere år. Du kan fylle ut et enkelt skjema på nettsidene våre.

– Nominer egne prosjekter!

– Kjenner du noen som fortjener en pris, enten som årets redaktør, årets bokhandler eller som står bak årets markeds- eller formidlingstiltak er det bare å nominere i vei, sier Ekestad Bauge.

– Kan forlag, bokhandlere og ansatte melde på seg selv?

– Ja. Vi går ikke ut med hvem som nominerer, så det er fritt fram for å nominere egne prosjekter å kollegaer. Du kan gjerne nominere deg selv!

De komplette kriteriene og nominasjonsskjema finner du her.

Fristen for å nominere er 30. april. Prisene blir delt ut under Bokdagen 6. juni.

 

(Foto: Biblo Tøyen)