Slipper e før tre

Carl Johan Vallgren (bildet) og Sue Monk Kidds nyeste lanseres først som e-bøker.

– Det er viktig for oss å få opp e-boksalget i Norge, derfor eksperimenterer vi både med pris og lanseringstidspunkt, sier redaksjonssjef Harald Fougner.

Nå lanseres e-bokutgavene av to av høstens viktigste bøker: Carl Johan Vallgrens Skyggegutten og Sue Monk Kidds Bursdagsgaven. Det er mer enn to uker før bøkene foreligger fysisk i bokhandel.

– På grunn av trykketid er jo e-boka uansett ferdig og klar til å selges før papirboka kommer på lager, sier Harald Fougner, redaksjonssjef for digitale utgivelser i Gyldendal Litteratur.

 

Sørstatsdrama

Sue Monk Kidds (f. 1948) første roman, Bienes hemmelige liv (2002), ble en verdenssuksess og toppet bestselgerlister i en rekke land. Den nye romanen Bursdagsgaven handler om overklassepiken Sarah, som får den jevnaldrende slavejenta Hetty Handful i bursdagsgave til 11-årsdagen. I boken følger vi Sarah og Hetty og deres kamp for et verdig liv gjennom 35 år. Bursdagsgaven er en flammende historisk sørstatsroman om håp, mot, frihetstrang og behovet for å ha en stemme i verden. Boken er basert på en sann historie og har ligget på New York Times’ bestselgerliste i 32 sammenhengende uker siden den ble lansert i USA i januar 2014.

 

Fedrenes synder

Skyggegutten er en krimhistorie som utspiller seg i Stockholm, og et besettende familiedrama med røtter til Karibien. Boken er en reise inn i menneskenes dypeste mørke, der fedrenes synder får konsekvenser for kommende generasjoner. Med Skyggegutten innleder Carl-Johan Vallgren en serie noir-krim med Danny Katz i hovedrollen.

Carl Johan Vallgren (f. 1964) debuterte som forfatter i 1987, og er mest kjent for Den vidunderlige kjærlighetens historie, som han fikk August-prisen for.

 

(Foto: Gyldendal Norsk Forlag)