Gourmand-gull til juice-duo

Vibeke Blomvågnes og Christine Eide sikret norsk gull under Gourmand Cookbook Awards i Kina.

Vibeke Blomvågnes og fotograf Christine Eide vant gull under Gourmand Cookbook Awards i Kina for boken Bare juice det (Gyldendal). Helena Neraal sikret norsk sølv med Elg & Co (Schibsted).

Gourmand Cookbook Awards kunne feire 20 års jubileum i år og har vokst til å bli et gigantarrangement.  205 land er representert i konkurransen – det samme antallet som i OL. Og nå er vinnerne kåret.

 

Juice-gull

Det ble en fin dag for to av de fem norske finalistene i sommervarmen i Yantai, den blomstrende millionbyen som er hovedsete for Kinas vinproduksjon og for Shadong-kjøkkenet. Helena Neraal og fotograf Anne Manglerud sikret en flott sølvmedalje i den store klassen for kjøttretter, med boken Elg & Co. New Zealands Gerard Egger stakk av med gullmedaljen for A cut above with Angus Pure.

 

IMG_9003

Helena Neraal (t.v.) måtte se seg slått av newzealenderen Gerard Egger.

 

Ytterligere et trinn opp på pallen kunne Vibeke Blomvågnes og Christine Eide klatre med Bare juice det. Boken tar for seg juice i nær sagt alle varianter og alle tider av døgnet: Juice til frokost, etter skolen, før og etter trening og som mellommåltid. Duoen bak boken mener det knapt er noen bedre måte å tilføre kroppens viktigste byggestoffer på enn å drikke juice basert på grønnsaker, frukt og bær. Boken rommer mer enn 60 oppskrifter på sunne juicer, med tilhørende oversikt over næringsinnholdet i ingrediensene som brukes i juicene.

 

Flere finalister

Ytterligere tre øvrige norske bøker gikk til finalen i sine respektive klasser: Jørgen O. Grann og Olav Birkeland: Den velutstyrte mannen (Schibsted), Eirik Nilssen: Mat fra Nord-Norge (Sans Forlag) og Arne Austbø: Sushi – fra hav til fat (Taku Publikasjon). Det ble ingen pallplasseringer for disse.