– Jeg anbefaler den til alle

Anbefaler spenningsromaner med komplekse relasjoner: Hanne Bakken, butikksjef på Høvik bokhandel.

DISSE ANBEFALER JEG: Hanne Bakken, butikksjef i Høvik bokhandel i Høvik, har lest mye bra litteratur i år, men ønsker å trekke frem spesielt én roman. 

Hanne Bakken, butikksjef i Høvik bokhandel, anbefaler i høst spesielt flere spenningsromaner som på hver sin måte setter en prøve på komplekse relasjoner. Hun har også en sterk apetitt for sakprosa.

 – Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå? 

– Jeg har akkurat lest Gult farevarsel av Britt Bildøen, og anbefaler den til alle som vil ha en aktuell spenningsroman. Dette er en roman om familieforhold og vårt forhold til en uforutsigbar natur. Det er ekstra bonus at hunden får en stor plass i fortellingen.

– Jeg må også nevne Gjentakelsen av Vigdis Hjorth. Portrettet av den 16 år gamle jenta og forholdet til den nervøse og kontrollerende moren er intenst og godt skildret. Alt unødvendig er skåret bort, og engstelsen og det vonde ved avvisningen fra sine nærmeste kommer godt frem og er gripende lesning.

– Av sakprosa vil jeg trekke frem den sterke memoarboken Skygger av liv du kunne ha levd av Hilary Mantel.

 – Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Jeg gleder meg veldig til boken Fars rygg av Niels Fredrik Dahl – har allerede lest et lite utdrag og det var veldig lovende. Ser også frem til boken om Katti Anker Møller av Hege Duckert.

 – Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Jeg har lest mye bra i år, så her er det mange gode kandidater. Hvis jeg skal trekke frem en tittel er Ia Genbergs Detaljene en bok jeg likte veldig godt. Romanen handler om tidens gang, og den typen vennskap som en stund betyr alt og som tar slutt. Boken gir også et gjenkjennende tilbakeblikk på 90-tallet.