God morgen, Bergen Storsenter

Er "Månesøsteren" kommet i pocket? Det lurer kundene i Bergen Storsenter på en helt vanlig mandag morgen.

Vi fortsetter å ønske landets bokhandlere en god morgen, og får hyggelige svar i retur. I Bergen, som i resten av landet, går det i Lucinda Rileys nye de første dagene i det nye året. Og Malin Solsvik har allerede solgt masse av den etterlengtede boken.

***

Navn: Malin Solsvik, 23 år.

Jobber hos: Norli Bergen Storsenter og har jobbet der siden August 2018.

 – Er det en god morgen?

– Det er det så absolutt og jeg har ikke vært med på noen andre typer morgener etter jeg startet å jobbe her.

 – Hvilken er den siste boka du solgte?

 – Månesøsteren, som er den nyeste boken i serien De syv søstre av Lucinda Riley. Det er mange som har ventet lenge på den og endelig var den i salg nå den første uken av Januar.

 – Tre egne favoritter akkurat nå:

– Viktig bok. Malin har Thomas Eriksons «Omgitt av idioter» som en av favorittene.

– Thomas Erikson med Omgitt av idioter. Det er som en håndbok for hvordan å bedre seg som medmenneske og utdype forståelsen vi har for hverandre i et hav av forskjellige personligheter, med en god klype humor. Viktig bok for alle som er menneske.

– Henrik H. Langeland med boken Francis Meyers lidenskap. Romanen er jordnær og har en humoristisk undertone hele veien med et veldig godt språk, jeg kjenner meg så godt igjen i så mye som nok er det som gjør boken til en klar favoritt hos meg.

– A.J. Finn med boken Kvinnen i vinduet. Det er en av de bedre psykologiske thrillerne jeg har lest som fenger meg hele veien nettopp fordi det er realistisk. I tillegg er det en god historie som er godt skrevet.

 – Hvilket spørsmål får du oftest fra kundene i disse dager?

– «Er Månesøsteren kommet i pocket?»

 – Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

– Jan Kjærstad med Normans Område. Den er jo alt. Alt fra språk, til innhold, til kunnskap og detaljer. Alt fra et enkelt måltid til meningen med livet, alt samlet i en bok. En blir glad av boken og den får en til å ville yte bedre, den er virkelig helt spesiell.

 – Hva er det rareste spørsmålet du har fått fra en kunde? 

– Det er ikke akkurat et spørsmål, det er mer det som skjedde mellom spørsmålene. En kunde ønsket en god bok, jeg fikk beskrivelser av hva han ønsket og skulle finne alternativer. For hver gang jeg fant et alternativ, hadde han en luftgitar solo (ikke av den sjenerte typen luftgitar solo, men av typen hvor han gikk ned på knær og tok den helt ut) som er det gøyeste jeg har vært med på hvor det var vanskelig å holde tilbake latter.

 – Hvilken litterær skikkelse ville du helst hatt med deg bak disken?

– Det måtte kanskje blitt Edvard Hoem fordi jeg liker ham så godt, men også helt fantastisk for så mange av kundene våre som også leser bøkene hans. Det hadde vært en fin dag!

Hvis du kunne invitere en hvilken som helst forfatter til å signere i bokhandelen din – hvem ville det ha vært?

– J.K. Rowling måtte det ha blitt. Jeg tror typen kaos som hadde oppstått i butikken er utenkelig for meg på alle måter, men ser for meg det hadde vært stor suksess og bare gøy.

***

Vil du eller bokhandelen din være med i God Morgen-spalten? Da sender du oss en epost merket «God morgen» her.