Gloria ut av Stordalen-familien

Gloria forlag og Anne Gaathaug (bildet) kjøper tilbake Pilars eierandel. Stordalen-forlagenes holdingselskap skifter navn til Strawberry Publishing.

Gloria forlag går ut av Petter Stordalens forlagsfamilie. Forlaget kjøper tilbake de 40 prosentene som var eid av Pilar forlag. Samtidig skifter Pilar forlag, Armada forlag og Capitana forlags holdingselskap navn til Strawberry Publishing AS, og Petter Stordalen kjøper seg opp til 50 prosent eierskap i selskapet og skyter inn ytterligere midler.

– Da Gloria forlag startet sin gründerreise tidligere i år, var det en ekstra trygghet for oss å ha større finansielle muskler og være del av et større forlagssystem. Og det har fungert utmerket, for nå er vi godt i gang med bokhøsten og ser at vi trygt kan stå på helt egne bein, sier Anne Gaathaug, forlagssjef i Gloria.

Ønsket full kontroll

I den tidlige samarbeidsfasen var det antydet at Anne Gaathaug ville ha en sentral rolle også på tvers i Pilar/Stordalen-systemet, og at det samme ville være tilfelle for Glorias markedssjef Marit Johansen Storm.

– Vi har dratt veksler på hverandres samarbeid og kunnskaper så langt, samtidig har vi fått på plass en erfaren forlagssjef i Sarah Natasha Melbye og salgs- og markedssjef i Julie Eikemo Prestø. Sånn sett var det ikke noe ønske for oss å stå i veien når Gloria-jentene ønsket å ta full kontroll over sin egen arbeidsplass, sier Pilar-forlegger Jonas Forsang.

Ingen av partene vil gå i detaljer rundt vilkårene for oppkjøp eller aksjesalg til Gloria.

STRAWBERRY-DUO: Jonas Forsang får Petter Stordalen enda tyngre inn i nyrigget forlagsfamilie.

På samme adresse

– Den norske bokbransjen er liten og det er mange gode prosjekter og forfattere som kan passe både hos Gloria og et av Strawberry Publishing-forlagene. Når vi i tillegg opplevde at de største synergiene allerede var hentet ut, føltes det naturlig å gå skilte veier, sier Gaathaug.

Interessant nok vil de involverte ha samme kontoradresse. Gloria har en god stund holdt til i Font og Fontinis gamle lokaler i Universitetsgata. Strawberry-forlagene er i ferd med å flytte inn tvers over gangen.

– Nå gleder vi oss til å fortsette som gode konkurrenter med samme kontoradresse, og så blir det ekstra spennende å se om forfatterne går til høyre eller venstre når de har kommet opp trappen i Universitetsgata 20, sier Jonas Forsang.

Rigget for vekst

Forsang er glad for å ha Stordalen tungt engasjert i «nye» Strawberry Publishing:

– Vi er stolte over at Petter er fornøyd med jobben vi har gjort og resultatene vi har oppnådd i Pilar så langt, og at han ønsker å skyte inn ytterligere midler for ekspansjon og vekst. Organisasjonen er skrudd til, over 20 bokprosjekter er signert for 2019 og vi gleder oss til fortsettelsen.