Gine går fra Norli til Res Publica

Gine Jonassen (Foto: Res Publica)

Gine Jonassen, kategori- og innkjøpssjef for bøker i Norli Libris, hopper over hekken og blir salgs- og markedssjef i forlaget Res Publica.

Bransjeveteran Gine Jonassen går fra bokhandel til forlag. Nå er hun ansatt i nyopprettet stilling som salg- og markedssjef i forlaget Res Publica. Jonassen kommer fra stillingen som kategori- og innkjøpssjef for bøker i Norli Libris.

Gull verdt

– Jonassen har 12 års erfaring fra bokhandel, de siste fire årene som innkjøpssjef i Norli Libris. Erfaringene hennes fra bransjen er gull verdt for ethvert forlag og vi i Res Publica er utrolig glade for at hun valgte å bli med på nettopp laget vårt, uttaler daglig leder Stian Bromark.

Dedikerte og dyktige

Selv ser Jonassen frem til å lære bokbransjen å kjenne fra forlagssiden:

– Forlaget Res Publica har en svært spennende profil og tar mål av seg å utvikle interessante bøker av høy kvalitet, med utgivelser som skal formidle kunnskap og sette agenda. Forlaget består av dedikerte og dyktige medarbeidere med en målsetning om å fullt ut utnytte synergiene man får ved å være tilknyttet Agenda Magasin og Tankesmien Agenda.

Vil sette dagsorden

– Jeg har vært så heldig å jobbe med en lang rekke kunnskapsrike og dedikerte bokelskere på bokhandlersiden av bransjen. Nå ser jeg frem til å bli en del av et spennende team som med sine utgivelser ønsker å bidra til å sette dagsorden i samfunnsdebatten, sier Gine Jonassen.

Res Publica planlegger åtte utgivelser denne høsten og Stian Bromark ser frem til økt synlighet og salg av forlagets bøker med sin nye medarbeider på plass fra august.

I tillegg til sine år i Norli Libris har Gine Jonassen tidligere vært sentral i Ark bokhandel som innkjøper av skjønnlitteratur, og hun var ansvarlig for å bygge opp boksatsningen for Platekompaniet. Hun har også vært aktiv i arbeidet med Brageprisen, senest som del av Bragerådet.