Fredagspils med bok-påfyll

Det er klart for Ukeslutt. Ikke NRKs ukentlige nyhetsmagasin, men Cappelen Damms månedlige fredagstreff.

5. april braker det løs med Cappelen Damms «Ukeslutt» – et månedlig fredagsarrangement for lesere og bransjefolk. At man kan vente seg litt av hvert, forteller menyen for det aller første arrangementet: Finn Skårderud skal snakke om «Serotonin» av Michel Houellebecq i sitt foredrag «Kjærlighetens død». Are Brean – nevrolog, sjefredaktør i Tidsskrift for den norske legeforening og førsteamanuensis ved Norges Musikkhøyskole – skal snakke om musikk og hjernen. I tillegg blir det dikt om kvinner, roman-debutant og ikke minst: musikkinnslag med Polka Bjørn. Og selvsagt øl, vin og mingling.

Åpent hus

Det er Cappelen Damms nyoppussede omgivelser som har ansporet salgs- og markedsdirektør Knut Gørvell til å utvide partyfikser-virksomheten:

– Etter at vi pusset opp er vår bokkafé Halvbroren, blitt enda bedre besøkt, forteller Gørvell. – Vi har også fått fast utvidet skjenkebevilling på øl og vin. Cappelen Damms Ukeslutt skal være en manifestasjon på vår idé om Cappelen Damm som det åpne forlagshuset. Der har vi over 200 arrangementer i året, og vi håper at stadig flere både lesere og bransjefolk får øynene opp for denne unike bokkafeen.

Bøker og venner

Gørvell og forlagskollegaene i Cappelen Damm ser frem til «premièren»:

– Vi gleder oss veldig til denne første gangen. Programmet der sier mye om hva vi ønsker. Dette skal være en kafé der du kan hygge deg med venner samtidig som du får interessant påfyll om bøker fra de mest litterære titlene til de mest populære utgivelsene.