Fra Vårt Land til Gyldendal

SKIFTER BEITE: Arne Borge (foto: Erlend Berge)

Arne Borge forlater stillingen som kulturredaktør i Vårt Land og blir forlagsredaktør i Gyldendal.

Arne Borge blir ny redaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal. Borge (35) er litteraturviter og kommer fra stillingen som kulturredaktør i Vårt Land. Han har en fortid som redaksjonsmedlem i det litterære tidsskriftet Vagant, og har arbeidet ved Bjørnsonfestivalen i Molde. Utdannelsen hans er fra Universitetet i Oslo, hvor han tok sin bachelor- og mastergrad i allmenn litteraturvitenskap, og Goldsmith’s University College, London, der han studerte comparative literature. Nå overtar han redaksjonsstillingen i Gyldendal etter Morten Moi, som går av med pensjon.

Spennende tider

– Jeg er utrolig glad for å få jobbe i et så godt forlag som Gyldendal, og gleder meg stort til å bli bedre kjent med forfatterne og mine nye kolleger, sier Borge. – Forlagsbransjen, som mediebransjen, står overfor store endringer. Samtidig er kjerneoppgaven den samme, nemlig å hjelpe forfatterne å lage så gode bøker som mulig. Jeg tror vi lever i spennende tider for forlagsredaktører.

– Alt hva vi ønsker oss

På Gyldendalhuset er man svært fornøyde med nyrekrutteringen:

– Arne Borge kommer med sin allsidige erfaring, og med både dybde- og breddekjennskap til litteraturfeltet. Han er alt vi ønsker oss, og han kommer til å passe fint inn i det sterke redaksjonsfellesskapet vi allerede har. Jeg rett og slett veldig lykkelig for dette, sier Forlagssjef Kari Marstein. Hennes begeistring deles av forlagsdirektør Anne Cathrine Knudsen: – Forfatterivaretagelse og tilpasningsdyktighet i møte med nye utfordringer, er noe av det viktigste for oss i Gyldendal, og Arne stiller sterkt på begge områder. Vi ønsker ham hjertelig velkommen.

Arne Borge tiltrer stillingen ved årsskiftet.