Fra Norli til Ark

Maria Granli-Brekke har sluttet i Norli og gått til samme jobb hos hovedkonkurrenten.

Maria Granli-Brekke, som har vært kategorisjef for barn og ungdom i Norli i åtte år, er på plass hos hovedkonkurrenten.

Etter en bokvår med den reneste stolleken, der bransjefolk har gått fra det ene forlaget til det andre, har trangen til ny luft også spredt seg til bokkjedene.

Denne uken begynner den tidligere kategorisjefen for barn og ungdom i Norli, Maria Granli-Brekke, i en tilsvarende jobb i Ark.

Ti år hos Norli

Maria Granli-Brekke har jobbet ti år i Norli Libris. De siste åtte årene har hun hatt rollen som kategorisjef for barn og ungdom.

Går til Ark: Maria Granli-Brekke

Granli-Brekke regnes for å være en av de mest erfarne på barne- og ungdomsbøker i landet. Hun er også en ettertraktet debattant, sparringspartner for forlagene og hun har sittet i juryen i Prøysenprisen så vel som i styringsgruppen for Leselystaksjonen i Bokhandlerforeningen.

– Noen tog må man bare hoppe på

– Hvorfor skifter du jobb, Maria Granli-Brekke?

– Jeg har vært snart ti år i Norli og føler at det er sunt å skifte beite nå. Egentlig er det bare det. Jeg får sitere en tidligere klok leder som sa at noen tog må man bare hoppe på. Det gjør jeg nå. Og så er det jo Norges største bokhandelkjede. Det blir gøy å få videreutvikle barnebøker der.

– Er det noe i bransjen som tilsier at et bytte er fornuftig?

Nei, jeg vet ikke, men våren har vært veldig spesiell. Det har vært stille i bokbransjen i mange år og nå er det «helt stolleken».

Men Ark satser voldsomt på barn og ungdom nå, og jeg føler meg privilegert som får jobbe med de viktigste bøkene og de viktigste leserne. Men det må jobbes for å nå frem til dem. Vi som driver med barnelitteratur vet at vi også kjemper mot Netflix, Pokemon og iPad, sier Maria Granli-Brekke.

Gikk på dagen

Granli-Brekke sa opp stillingen i Norli 1. mars. Oppsigelsen kom overraskende på arbeidsgiveren, og hun gikk på dagen. Denne uka begynte hun så i ny jobb i Ark, og de tre første dagene var det rett i bokråd.

– Ja, det blir første dag «på kontoret» i dag. Jeg har hatt en pangstart, og nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med kollegene på huset.

– Hva kan du tilføre Ark?

– Jeg kan tilføre et brennende arrangement for barnebøker. Jeg har lang erfaring og har fått frem mye bra i Norli. Jeg håper å fortsette med det i Ark.

 

Les også: Ny redaksjonssjef hos Cappelen Damm