Boklesere er mer sexy

(Foto: Gpoint studios / Thinkstock)

Det er mange gleder ved å lese bøker. Og det gjør deg mer attraktiv, skal vi tro ferske undersøkelser.

Stor appetitt for bøker øker dine empatiske evner og gjør deg mer attraktiv som partner på nettdating-sider.

Leser du mange bøker, er det mer sannsynlig at andre klikker på din nettdating-profil, skriver The Guardian. Det er dating-nettstedet eHarmony som har sett hvordan deres datere får gevinst av å lese bøker. Kvinner som listet opp The Hunger Games blant sine favorittbøker opplevde den største økningen i popularitet, mens menn som leste Richard Bransons bøker fikk flest henvendelser. Stieg Larssons The Girl With the Dragon Tatoo var en vinner hos begge kjønn. Men i det hele tatt viser det seg å være smart å lese, hvis du vil fremstå som en attraktiv partner: Menn som hadde listet opp boklesing på sin datingprofil fikk 19 prosent flere meldinger, mens kvinnene hadde en «overscore» på 3 prosent.

 

Godt for både hjerte og hjerne

The Guardian har også gravd frem andre undersøkelser som bygger opp under eHarmonys funn. I fjor kunne dating-appen My Mae melde at de som leste bøker hadde større hell med å finne seg partner enn de som ikke leste.

Nylig viste forskning fra Emory University i Atlanta Georgia, at det å lese en roman kan forbedre hjernefunksjonene. En rekke studier har tidligere vist at boklesere har bedre empatiske evner. En undersøkelse fra Toronto-universitetet i 2005 viste at storleserne – de som gjenkjente flest forfatternavn – scoret bedre på mellommenneskelige faktorer og det å kunne se hvordan andre egentlig har det. I det store og hele tror man skjønnlitteratur er det som kan gi størst gevinst for å videreutvikle egen personlighet og empati, ifølge The Guardian. I 2015 analyserte The Reading Agency Charity 51 forskningsrapporter og avhandlinger, og fant at boklesing fører til økt empati, bedre forhold til andre, mindre depresjoner, mindre risiko for demens, og generelt økt velvære gjennom livet.

Så bøker gjør deg mer populær, lykkeligere, mer sexy, og til et generelt bedre menneske. Men slikt vet jo våre lesere allerede.

 

(Foto: Gpoint Studios / Thinkstock)