Forteller ungdommens historier

Linn Skåber (Foto: Krogh / Pitch forlag)

LESERNES FAVORITT: Linn Skåber har intervjuet ungdommer om livene deres. Er det oppskriften bak årets beste bok?

– Jeg har snakket med de menneskene jeg liker best – ungdommene – og så forsøker jeg å fortelle og fargelegge deres historier. Det er en ungdomsmonolog-bok om den fineste, men også av og til trøblete tida. Jeg håper og tror mange vil kjenne seg igjen, også de voksne, forteller Linn Skåber.

Hun debuterte tidligere i høst med boken Til ungdommen (Pitch). Her har hun intervjuet ungdommer om livene deres, og stilt spørsmål om hva som er det beste og verste med å være ungdom. Med seg på laget har hun illustratør Lisa Aisato. De møttes i påsken på Hvaler, hvor Aisato bor og Skåber har hytte.

– Jeg syns tekstene er helt fantastiske, de er ordentlig fine. Det er rått og ærlig om det å bli voksen, og de tar meg med tilbake til stemningen i ungdomstiden, sa Aisato til BOK365 tidligere i år.

Boken har denne høsten vært nominert til Bokhandlerprisen, og mottok, sammen med Simon Stranger, Riksmålsforbundets litteraturpris. Den ble også godt mottatt av anmelderne. Dagbladets Cathrine Krøger trillet en sekserterning, og sa: «Skåber og Aisato har begge en sjelden blanding av sødme, poetisk dybde og skakk humor.»

Hvis du vil at den også skal bli årets leser-favoritt her på BOK365, kan du stemme her. Du kan stemme én gang per døgn per devise.

 

(Hovedfoto: Krogh/Pitch forlag)