Forlagstopp bytter beite

Forlagsdirektør Kjersti Herland Johnsen går fra Schibsted til Font.

 

Kjersti Herland Johnsen slutter i Schibsted Forlag for å begynne i Font Forlag.

 

Herland Johnsen (43) har vært ansatt i Schibsted Forlag siden 1998, blant annet som redaksjonssjef for norsk og oversatt skjønnlitteratur. Det siste halvannet året har hun vært forlagsdirektør for skjønn- og generell litteratur.

Administrerende direktør Christian Norman Aas berømmer sin avtroppende forlagsdirektør for hennes mangeårige innsats for forlaget.

– Kjersti har blant annet vært sentral i oppbyggingen av forlagets suksessrike satsning på oversatt skjønnlitteratur. Nå har Kjersti valgt å gå videre til nye muligheter og jeg ønsker henne lykke til, sier han.

 

Innholdsrike år i Schibsted

Kjersti Herland Johnsen sier at det er med vemod hun forlater Schibsted etter 16 år i forlaget.

–  Jeg har hatt 16 gode og innholdsrike år i Schibsted Forlag, og kommer til å savne mine dyktige kolleger der. Det er derfor med en blanding av forventning og vemod at jeg nå sier takk for meg. De 16 årene har vært et eventyr. Nå starter et nytt kapittel.

Johnsen sier videre at hun det siste året har savnet å jobbe redaksjonelt og da hun fikk et tilbud fra Font valgte hun å ta imot det.

 

To nestorer

– Det er to nestorer i norsk forlagsvirksomhet som har etablert Font (Knut Ulvestad og Halfdan Freihow, journ.anm.). Det er en ære å få jobbe sammen med dem, sier Kjersti Herland Johnsen til BOK365.

– Hva blir oppgavene dine i Font?

– Jeg kommer til å jobbe redaksjonelt. Akkurat med hva vet jeg ikke ennå.

Kjersti Herland Johnsen har seks måneders oppsigelse i Schibsted, og blir der på lenge de ønsker det. Hun begynner i Font 1. juni 2015.

 

– En stor dag

I Font er stemningen svært god. Ikke bare har man hentet Kjersti Herland Johnsen fra Schibsted, for å styrke forlagets arbeid med oversatt skjønnlitteratur. Også Silje K. Iversen Hammersland blir en del av Fonts faste stab, som forlagets informasjons- og arrangementsansvarlige. Hun har tidligere hatt en tilsvarende stillinger i Bazar og Tiden.

Halfdan Freihow og Knut Ola Ulvestad understreker at disse nyansettelsene vil tilføre Font betydelig kompetanse og slagkraft på de to mest avgjørende områdene for forlagets videre utvikling:

– Dette er en stor dag for Font. Vi står nå enda bedre rustet til å finne og utgi nye, spennende forfatterskap på norsk, samt til å nå ut til publikum med våre bøker i en krevende markedssituasjon.