Font satser på norsk krim

De introduserte norske lesere for kritikerroste navn som GIllian Flynn og John Hart. Nå lanserer Font forlag sin aller første norske krimdebutant. Her er vårens norske krimutgivelser.

Øistein Borge er navnet på krimforfatteren Font har stor tro på til våren. Borge har tidligere utgitt spenningsbøker for ungdom hos daværende Schibsted forlag, og til våren krimdebuterer han med Den syvende demonen.

I romanen blir en norsk næringslivstopp funnet myrdet i sitt hjem på den franske middelhavskysten, og et maleri er forsvunnet fra huset. Politimannen Bogart Bull sendes fra Oslo for å bistå i etterforskningen. Saken skal vise seg å ha forgreininger mot den franske motstandsbevegelsen under 2. verdenskrig.

 

Densyvendedemonen
Ville tenke nytt

– Font har en ganske eksklusiv liste med oversatt krim, og vi har i utgangspunktet ingen ambisjoner om å satse på norske skjønnlitterære forfattere. Men da vi fikk tilsendt Øistein Borges manuskript til Den syvende demonen, var det fort gjort å tenke nytt. Dette er en spennende, stemningsmettet og velskrevet kriminalroman fra nåtiden, med en handling som er full av overraskende vendinger og kunnskapsrike tilbakeblikk på kunst- og krigshistorien, forteller forlegger Halfdan W. Freihow til BOK365. Den syvende demonen utgis allerede i januar.

 

Djevelsk for Beltø

Tom Egeland har skrevet en ny roman om arkeologen Bjørn Beltø, og boken er ventet i starten av juni. I Djevelmasken (Aschehoug) må Beltø bistå Kripos i en drapssak. En ung journalist i Juvdal blir funnet myrdet på samme sted som en kapellan ble funnet drept i 1963, og Beltø må lete i okkultisme og religion for å finne svar på drapene. Politimannen Eirik Jensen debuterer som krimforfatter med thrilleren Attentatet (Kagge). Boken, som han har skrevet sammen med Thomas Winje Øijord, handler om Sjur Holt som arbeider ved Avsnittet for spesielle operasjoner. Et anslag mot en pengetransport forvandler E6 til en krigssone, og flere blir drept og såret. Så blir landets justisminister skutt.

Les også: Eirik Jensen blir krimforfatter

Fra Gyldendal til Juritzen
Jørgen Brekke har byttet forlag fra Gyldendal til Juritzen, og er aktuell med Paradisplaneten hvor leserne igjen får møte politimannen Odd Singsaker fra Trondheim. Bjørn Olav Nordahl kommer med krimromanen Dødvinkel (Gyldendal). Eystein Hanssen kommer med en ny krim hos Cappelen Damm, og Jørgen Jæger er aktuell med Fortielsen (Juritzen). Boken er den niende i serien om lensmannen Ole Vik, og handlingen spiller rundt temaer som menneskesmugling og menneskehandel.

paradisplaneten
Spenning på toppen
Odd Harald Hauge har skrevet Everest (Kagge), som handler om Moltzau som lar seg presse til å bestige Mount Everest. Lene Lauritsen Kjølner vant Nytt Blod – prisen tidligere i høst, og hun er klar med sin tredje krim, Dakota Rød (Vigmostad & Bjørke), i mai. En byggmester blir skutt og drept med en spikerpistol, og privatdetektiven Olivia Henriksen tar tak i saken. Marit Reiersgård har skrevet sin tredje krim, Paradisbakken (Gyldendal) har planlagt utgivelse på nyåret. Anette Moe har skrevet Tause ofre (LIV). Juritzen forlag utgir også i år en samling påskekrimnoveller. Blant de 17 bidragsyterne finner vi navn som Øystein Wiik, Gard Sveen, Unni Lindell og Gunnar Staalesen.

BakkeidJeg skal savne deg i morgen-page-001
«Den norske Theorin»

Heine T. Bakkeid har skrevet flere spenningsbøker for ungdom, men i februar debuterer han som krimforfatter med Jeg skal savne deg i morgen (Aschehoug). Boken, som beskrives som «Yrsa Sigurdardottir møter Johan Theorin», handler om en avhørsleder som reiser til et nedlagt fyr i Nord-Norge for å lete etter en forsvunnet mann. LIV Forlag har to krimdebutanter: Ulf Bersvendsen med Parforcejakten, og Erlend Pape Nordtorp med Stengetid. Krimbokblogger Geir Tangen debuterer med Maestro på eget forlag.

 

(Vi understreker at utgivelsesdatoer på titlene nevnt i denne saken kan bli endret. Det samme gjelder boktitlene).