– Folk sier det er en bok alle må lese

Butikkansatt hos ARK Egertorget, Lise Grimen. Foto: Privat.

DISSE ANBEFALER JEG: – Nok en gang har han skapt en rå spenningsroman.

Lise Grimen, butikkansatt hos ARK Egertorget, anbefaler en rekke ulike sjangere. Alt fra Kunstig intelligens til sport får plass på listen.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Jeg anbefaler Min skam av Nadia Ansar. En ærlig skildring om hvordan det er å vokse opp i en norsk-pakistansk familie og vi får et godt innblikk i at hun er mye mer enn bare kona til Abid Raja. Hun gir et hjerteskjærende innblikk i livet og skammen hun har følt på hele sitt liv.

Butikkansatt hos ARK Egertorget, Lise Grimen. Foto: Privat.

– Den andre er Den tause fuglen av Mohlin og Nyström. Dette er den tredje boken i serien om John Adderley. En pageturner som byr på halsbrekkende spenning og setter dype spor. De varme menneskeportrettene og den gode sammenskrudde intrigen, gjør boka helt umulig å legge fra seg.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne høsten?

– Jeg gleder meg til å lese Maskiner som tenker. Vi har solgt store mengder av den, og folk forteller at det er en bok alle må lese. Den gir et innblikk i hvor raskt utviklingen av kunstig intelligens går og hvordan AI kommer til å påvirke livene vår i fremtiden. Jeg gleder meg til å lære mer om dette temaet.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Definitivt X av Pascal Engman. Dette er den femte boken i krimserien om Vannesa Frank. X er en urovekkende reise inn  i de kriminelle nettverkenes verden. Sportsindustrien er en industri der pengene flyter og en fotballproff kan tjene milliarder. Pascal gjør alltid grundig research til sine bøker, og han har nok en gang skapt en rå spenningsroman om det hensynsløse spillet bak kulissene i sport- og spillindustrien.