Flamme rasker på med corona-bok

ANNERLEDES CORONA-BOK: Flamme Forlag og Aslak Gurholt sjøsetter i mai.

Designer Aslak Gurholt lager bok og redaktør Geir Nummedal i Flamme er mer enn entusiastisk for prosjektet.

– Det går jo ganske fort her, med lange arbeidsdager både på ham og meg. Daglige leveringer. Jeg leser hver dag. Boka skal jo ut snart. jeg jobbet med én og én tekst fra Sondre Lerche også. han bodde i Los Angeles. Når en var våken, sov den andre. Det var perfekt rytme, sier redaktør Geir Nummedal i Flamme Forlag mellom slagene, og «mellom slagene» er å ferdigstille en coronabok sammen med Aslak Gurholt. Den skal ut i mai.

BOKSKAPER: Aslak Gurholt i Yokoland har designet mange norske bøker. Nå lager han sin egen. Foto: Thea Kvamme Hartmann

– Mange forfattere kommer til å skrive om dette og det skal mye til for å skille seg ut, men jeg har jobbet med Aslak i fire år og tente på ideen. Denne boka tar en u-sving fra selve viruset, men viruset trenger seg mer inn i boka enn vi hadde tenkt. Altså: Den handler om alle andre koronaer enn selve viruset.

– Alle andre?

– Ja, den er en assosiasjonsrekkereise.

– Det var et flott begrep. 

– Corona er en bydel i Queens i NY, det er fjell, appelsiner. Vi starter etymologisk. Corona er «krone eller krans», og følger i designen: Jordklode, runding, circle city. Det er overganger hele veien, assosiasjonsrekken stopper ikke. Vil du høre mer?

– Ja?

– I stedet for å liste opp, stopper han opp gir anekdoter, tankesprang, lager lange tråder av historier. Boka er satt i skrifttypen som heter Corona. Vi leter også etter Corona papir.

– Kunstbok?

– Popkulturell kunstbok, mange vil tenke fotobok, men det er teksten som interesserer ham denne gang. Formatet blir lite. Softcover og lite format, en bok på rett under 200 sider. CIA hadde satelittovervåkningsprogram som het Corona, visste du det?

– Nei? Så det er assosiasjonsrekkereiser å glede seg til i mai?

– Mange. Aslak Gurholt har levd på internett og tilegnet seg mye morsom kunnskap disse ukene.