Fjellet? Kunne ikke falle meg inn!

GLIMT I ØYET: Tom Egeland

Tom Egeland skal både ha lese- og skrivepåske – i byen.

– Jeg gleder meg til å lese Jørgen Brekkes nyeste, Alle kan drepe, i påsken. Både fordi Jørgen er en flink og original forfatter, men også fordi romanen handler om en krimforfatter – og der Rivertonprisen «Den gylne revolver» er et mulig drapsvåpen. Kjekt å vite hvis noen skumle banditter skulle hamre på døren min midt på natten, sier

– Blir det skrivepåske for deg?

– Ja, det blir definitivt en skrivepåske. Jeg leverer førsteversjon manus rett over påske, og hvis alle gode krefter – i praksis: meg selv – står meg bi, blir det ny bok etter sommerferien: En ny Beltø-bok med tittel CODEX.  

Bypåske – ingen tvil om saken

Og når du befinner deg i køen opp og ned fra påskefjellet, er det garantert ikke Tom Egeland som sitter i bilen foran deg. Han var ikke i tvil om hvor påskedagene skulle tilbringes:

– Hjemme! Når våren omsider ankommer Oslo, er det siste som kunne falle meg inn å oppsøke vinter og snø på fjellet!

– Hvilken var den siste virkelig gode boken du leste?

– Jeg ble imponert over hvordan Aslak Nore turnerte rivertonvinneren Ulvefellen. En kompleks og intrikat historie fra krigens dager der «skurken», nazisten, viser menneskelige trekk og der den norske helten slett ikke var noen pappfigur, men en skikkelse full av svakheter og indre tvil. Også språklig er Nore på et høyt nivå, sier Tom Egeland.

 

(Foto: Atle Nielsen)