Farmen-duell i bokhøsten

Lothepus er allerede ute med sin historie. I går hadde Vendela lanseringsparty.

– Jeg er veldig stolt av boka – den har jo blitt så bra! Det sa en glad Vendela Kirsebom, bokaktuell med Vendela: alt jeg ikke har fortalt (Vigmostad & Bjørke). I går var det folksomt og høy kjendisfaktor under lanseringsfesten på Bølgen & Moi på Briskeby i Oslo.

VAR SELVSAGT DER: Petter Pilgaard.

– Det har vært utrolig spennende å skrive den sammen med Anne Gunn Halvorsen, som er en veldig dyktig forfatter. Jeg har egentlig aldri fortalt så mye om livet mitt til noen før, men nå som jeg er blitt 50 kjente jeg at tiden var inne. Og i samtalene med Anne Gunn oppdaget jeg at jeg husker mange episoder og hendelser fra langt tilbake i tid og det har vært veldig gøy å hente frem disse minnene igjen, kunne Vendela fortelle.

FEIRET VENDELA: Lothepus, Petter Pilgaard, Jan Thomas og Noman Mubashir.

 

Duell med Lothepus

Der med er det duket for bokduell med Farmen Kjendis-konkurrent Lothepus – som var blant gårsdagens festdeltagere. Han er ute med Lothepus – Går det til helvete, så går det til helvete (Samlaget), ført i pennen av Finn Tokvam. Lothepus-boken klatret til topps på Boklista, og holder førsteplassen også denne uka.

THE BEAUTY AND THE BEAST: Duket for bok-duell.

 

Gaffatape på brystene

Hva er det så Vendela ikke tidligere har fortalt? «Jeg er et resultat av plutselig kjærlighet. Forelskelse har alltid herjet i slekten min. Det er som om vår familie er disponert for å bli rammet av plutselig, omveltende og ofte helt ulogisk forelskelse,» forteller hun i boken – som også kan berette om stockholmsjentas klatring til toppen av moteverdenen og inn blant a-kjendisene i USA. Om lange dager og ulønnet arbeid, om millionkontrakter og utro menn, om gaffatape på brystene og bomber i postkassen, om å spise middag i Det hvite hus, om klassereiser og kulturforskjeller, om likestilling og småbarnsliv, og ikke minst om «den gode, vonde, altoppslukende og plutselige kjærligheten».

PÅ LANSERINGSFEST: Jan Thomas og Linni Meister.

 

– Byr på seg selv

– Vendela har en fascinerende historie og byr virkelig på seg selv i boka, kan informasjonssjef Anne Iversen i Vigmostad & Bjørke berette. – Den handler jo ikke bare om den glamorøse modelltilværelsen, men også om en oppvekst omgitt av sterke kvinner og et voksenliv med både opp- og nedturer. Og vi tror jo at mange er nysgjerrige på å få vite mer om en av Norges for tiden største kjendiser.

SIGNERTE VILLIG VEKK: Mange ville ha Vendela-hilsen i boka.

 

Allerede nytt opplag

Anne Iversen kan fortelle at nysgjerrigheten også har smittet over til bokhandlerne:

– Boka er tatt inn av alle kjedene. Førsteopplaget på 5000 føk ut av lager og nå er 5000 nye bøker på vei.

– Hvem kommer til å selge best av Vendela og Lothepus?

– Vanskelig å si. De kommer nok til å selge godt frem mot jul begge to. Men vi heier selvsagt på Vendela!

 

(Foto: Helene Jelsø Spanthus)