Får Bergen kommunes kunstnerpris

NOMINERER FIRE KVINNER: Cecilie Løveid

Cecilie Løveid er tildelt Bergen kommunes kunstnerpris 2018.

Prisen er på 100 000 kroner, og den tildeles kunstnere som har gjort en fremragende innsats i Bergens kulturliv, særlig innen nyskapende kunst.

Prisen forutsetter at det er gjort en innsats for Bergen som skapende kulturby utover mottakerens eget kunstneriske virke.

Dette er Cecilie Løveids andre store pris i år, i mars mottok hun Kritikerprisen for diktsamlingen Vandreutstillinger. I fjor fikk hun blant annet Brageprisen for samme bok.

Omfattende forfatterskap

Cecilie Løveid (f. 1951) bor og arbeider i Bergen, der hun blant annet er lærer ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Løveid debuterte med romanen Most i 1972, og har siden skrevet både prosa, lyrikk, og dramatikk. Hun er en av våre mest spilte samtidsdramatikere, og regnes som en av de betydeligste lyrikerne i norsk litteratur. Hun har mottatt Ibsenprisen tre ganger, samt en rekke andre litterære priser.

Bergen kommunes kunstnerpris kan deles ut til kunstnere i en rekke ulike kunstformer. To forfattere har mottatt prisen tidligere, Tomas Espedal i 2014 og Jon Fosse i 2009.

 

(Foto: Helge Skodvin)