Litteratur som skaper engasjement

Ingunn Furholm-Haugen byr på en variert liste.

Panta Forlags høstliste spenner fra mamma, som snart er ferdig på do, til spill om Nasjonalgalleriet. Og imellom er en hel del annet.

– Ja, i høst skjer det utrolig mye spennende hos oss.

Det sier PR- og informasjonskonsulent i Panta Forlag Ingunn Furholm-Haugen.

I fjor solgte Panta 50 000 av La mamma bæsje i fred, skrevet av svenske Malin Birgerson. I år kommer oppfølgeren: Mamma, har du bæsjet ferdig? Det handler om neste episode i barnas liv nå. Latterkrampene, trassanfallene og den konstante jakten på hvilepuls.

Forhåndssalg

Fikser forholdet: John Gottman. Foto: Gottman Institute

Forlaget har 12 titler i høst, 25 i løpet av hele 2018. En av høstens utgivelser som har påkalt interesse og forhåndssalg er Bare en natt til (husker du din første kjærlighet?) av bloggeren Anniken Englund Jørgensen.

– Så er det suksessen Dr. John M. Gottman. Han er professor emeritus i psykologi og kjent som en av verdens fremste samlivsforskere. Han har forsket på parforhold i 40 år. Boken Livslang kjærlighet skal få magien og lidenskapen i et forhold til å vare, forteller Ingunn Furholm-Haugen.

Rydding

Ellers: Margareta Magnusson Dødsryddig! – en oppløftende bok om å rydde i et helt liv av ting.

– Dette er en gledefylt, rørende og oppfriskende bok om det å gå gjennom alt man har samlet gjennom et helt liv. Om å rydde før man dør.

Så er det Skoglufteffekten: Naturens kraft innendørs, der Jørn Viumdal forteller hvordan man med et enkelt grep både barn og voksne friskere og piggere. Hjemme og på jobb.

 Bokhandlerfavoritt

Ingunn Furholm-Haugen vil også nevne debutanten Therese Lund Stathatos som har har skrevet romanen Min ulydige mor.

– Det er en roman som er blitt utrolig godt mottatt av bokhandlere over hele landet. Bokinspirator Liv Gade nominerer den til bokhandlerprisen, sier hun.

Ellers må det nevnes Endelig din tur av Synnøve Skåksrud, en bok om å realisere drømmene etter å ha jobbet et helt liv.

Nasjonalgalleriet

Og sist, men altså ikke minst: Spillet om nasjonalgalleriet av Erling Skaug.

– Han er professor emeritus i konservering og kunstteknologi ved Universitetet i Oslo og tidligere konservator ved Nasjonalgalleriet, Norsk Folkemuseum og Universitetets Oldsaksamling. Dette er en utgivelse vi gleder oss over, sier Ingunn Furholm-Haugen.

 

Panta Forlag har ti ansatte og har som mål «å utgi litteratur som skaper glede, leselyst og engasjement hos leserne.