Eystein fant figuren sin

Liv-Runi (29) blir romanfigur i Eystein Hanssens nye krim.

Et en tids jakt har krimforfatter Eystein Hanssen funnet personen som skal bli en karakter i hans neste roman. Liv-Runi Antonsen ble trukket ut blant mer enn 200 interesserte. Forfatteren er overveldet over interessen for eksperimentet.

 

For noen uker siden skrev BOK365 om Eystein Hanssen, som søkte en karakter til sin femte roman om politikvinnen Elisabeth Sunee Rathke. Nå er avgjørelsen tatt, og det ble ved lodddtrekning. Den uttrukne er 29 år gamle Liv-Runi Antonsen fra Malm i Nord-Trøndelag, som Eystein tilfeldigvis kjenner litt fra før. Liv-Runi Antonsen bor i Oslo og jobber som markedskoordinator i Dytt AS.

( Les «Vil du bli drept av Eystein?» her.)

 

Tilfeldig

Eystein Hanssen sier til BOK365 at det er helt tilfeldig at det ble nettopp Liv-Runi. – Etter noen runder med meg selv fant jeg ut at jeg ville gjøre dette ved å bare trekke ut en av de interesserte. Nå som denne nye karakteren synker litt inn i hjernebarken ser jeg flere muligheter til hvordan hun kan tilføre historien interessante elementer. Samtidig har hun faktisk også en del likhetstrekk med en av figurene som nå er inne i historien, både når det gjelder alder og arbeidsfelt. Jeg kommer til å bruke de neste dagene til å tenke litt på hvordan og hvorledes, sier forfatteren.

liv-Runi
Karakter: Liv-Runi Antonsen, Foto: Sigurd Sveen

Liv-Runi selv synes det er spennende å bli trukket ut som «vinner». –  Jeg synes det er morsomt å utfordre meg selv litt i hverdagen, og da Eystein kom opp med denne konkurransen kastet meg på. Jeg hadde ingen store forhåpninger om at det skulle bli meg, men noen ganger har man flaks, og denne gangen var det min tur. Jeg synes Eystein skriver godt, og jeg gleder meg til å se hva han finner på, sier hun.

 

Kunstnerisk frihet

Liv-Runi vil ikke forøke å påvirke forfatteren. – Han står helt fritt til å skape «min» karakter, her er det full kunstnerisk frihet, sier Liv-Runi Antonsen til BOK365. –  Jeg vil tro at de fleste som leser krimromaner klarer å skille mellom fakta og fiksjon uansett, så hvordan jeg fremstilles bekymrer meg ikke så mye. Jeg er selvfølgelig veldig nysgjerrig på hvilken rolle jeg får i boken, men det er nok bare å smøre seg med tålmodighet og vente til den er ferdig. Uansett er det kjempestas å få være en del av Eysteins univers.

– Blir du involvert i skrivingen på noen måte?

– Det har han ikke sagt noe om, men jeg regner med at han kommer til å spørre meg dersom det er noen karaktertrekk han ønsker å få frem og hvordan jeg hadde reagert på gitte situasjoner. Noe av moroa er jo å se hvordan resultatet blir, og derfor ønsker jeg å påvirke så lite som mulig.

Boken, med arbeidstittel Elli V, skal etter planen utgis til høsten