Et kvinneliv

Luke 16: Hun skriver om kvinner som tar opp livene sine til vurdering. Denne høsten fikk hun Tanums kvinnestipend.

Bergljot K. Nordal skildrer kvinneliv i flere generasjoner i sine romaner.  

Bergljot K. Nordal har mastergrad i litteraturformidling, og studerer for tiden ved Norsk Barnebokinstitutt. Hun debuterte til fine kritikker i 2009 med Magda, og ble blant annet tildelt Målpris fra Buskerud Mållag for romanen. Denne våren debuterte hun som poet ved Flamme forlag med diktsingelen Slik, og hun lanserte også sin tredje roman. Det ingen har fortalt deg (Tiden) handler om Karoline som drømmer om å bryte ut fra det livet hun lever, og begynne helt på nytt. I november i år fikk Nordal Tanums kvinnestipend for boken.

 

Luke 16 omslag2 Luke 16 omslag

 

Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg i året som har gått?

Sara Stridsbergs siste; Beckomberga : ode till min familj. Elsker formen ho fortel i, og språket og klangen av det. Og alle bildene.

 

Hva leser du selv for tiden?

Eg er vekselleser, så no for tida les eg Rune Christiansens Ensomheten i Lydia Ernemanns liv og Hanne Ørstaviks På terrassen i mørket.

 

Hvilke tre bøker anbefaler du?

Har nettopp hatt ei stor a-ha-oppleving med Johannes Sløks Kierkegaards univers – En guide til geniet. Han skriv lettfatteleg og svingande om Kierkegaards tankar og idéar.

Er på ein typisk Hjorth-galei for tida. Les alle hennar. Men gjerne den aller siste; Et norsk hus. Elegant og direkte og lite krimskrams.

Monica Isakstuen liknar litt på Stridsberg i form og språk i sin siste Om igjen. Eg vart sugd inn i historia frå fyrste side, og kjente meg igjen i både den løgnaktige pianisten Hattoo og Ida sjølv.