Like bra som i fjor?

Bra trøkk i helgen, men ikke like bra som i fjor? Vi har tatt juletempen på en håndfull bokhandlere.

–Det var et veldig bra trykk nå på fredag og lørdag, men ikke like mye som i fjor, forteller butikksjef Anette Mello Stenhaug hos Norli Universitetsgata, en av Oslo-bokhandlerne vi besøker.

Ni viktige handledager gjenstår før julefreden tar oss: –Hittil i desember har salget absolutt vært bra, og vi er optimistiske med tanke på innspurten, sier Mello Stenhaug.

Når det gjelder helgen som var stod Kapitalen av Piketty, som nå endelig er utkommet i Norge, for en veldig stor del av salget. Også en annen sakprosa-bok, Marte Michelets Den største forbrytelsen, var en av helgens store selgere. De to mestselgende bøkene den siste uka er likevel skjønnlitterære:

–Svøm med dem som drukner og Gullgutten er de to titlene det går absolutt mest av.

 

tanum_2

 

–Startet tidligere

For Tanum på Paleet har salget hittil vært meget bra, og de kan melde at de ligger godt an i forhold til fjorårets salg:

–Det generelle inntrykket er at det virkelige julerushet startet tidligere i år enn i fjor, noe som er hyggelig, kan Atle Thenderup Jensen berette til BOK365.

Flere av bestselgerne her er de samme her som hos Norli. Atle Thenderup Jensen synes det er gledelig at det selges så mye sakprosa:

–Den største forbrytelsen selger jo selvfølgelig veldig bra, men vi ser også at den generelle etterspørselen etter sakprosa er meget stor.

 

tanum_1

 

Stinn brakke med Schjerven

–Selv om det er tydelig hvilke bøker som er de mest populære denne julen, er det viktig for oss å møte alles behov og ønsker. Vi er en breddebokhandel, så det er mye å velge blant. Og det er ekstra viktig i julestria at vi ikke går tom, for det går veldig mange bøker hver dag, forteller Linda Aarvik hos Ark på Egertorget.

Lørdag var det signering med Petter Schjerven, noe som selvfølgelig førte til en folksom bokhandel: –I helgen var det veldig bra besøkt og det er gøy med så mye folk innom butikken.

 

ark_egertorget

 

Hvordan har salget vært i forhold til i fjor?

– Julesalget er godt i gang, og vi forventer at det skrur seg opp fremover, sier Aarvik.

 

Tegnet suksess

Eldorado bokhandel er full av farger, julelys og glitrende dekorasjoner. Og kunder.

–Vi har flere dager hvor vi dobler omsetningen fra i fjor, forteller Eldorado-sjef Christian Skrede.

Skrede kan berette om en salgsvekst på 40 prosent og tror at utsiktene for 2015 er lyse. –Vi ser også en betydelig vekst i butikken vår på Vestby, fortsetter Skrede.

 

eldorado_jul

 

Blant Eldorado-bestselgerne for tiden er Kampen mot superbitchene, Den største forbrytelsen, Svøm med dem som drukner og Jeg er Mala.

–Barne- og tegneseriebøker selger også veldig bra. Blant annet Krüger & Krogh, Kart, Animalum, Peer Gynt og Nemi. Dette er titler som virkelig går unna, forteller en av butikkmedarbeiderne.