– Et idiotisk produkt

- E-boken er et idiotisk produkt. Det sa konsernsjefen i et av verdens største forlagshus i et intervju nylig. Han tror salget vil gå tilbake på grunn av manglende utvikling.

Direktøren for et av verdens største forlagshus, Arnaud Nourry i Hachette Group, kaller e-boken «et idiotisk produkt», og spår at salget av digitale bøker vil går tilbake på grunn av manglende innovasjon. Det skriver blant annet britiske The Bookseller.

Ikke mestret utfordringen

Nourry sa dette i et intervju med den indiske nettvisen Scroll.in i forbindelse med tiårsjubileet for Hachette India. Han sa at han tror e-boksalget i USA og Storbritannia ikke bare vil stagnere, men også gå tilbake. Dette på grunn av formatets begrensninger.

– E-boken er helt lik papirboken, bortsett fra at den er elektronisk. Det er ikke noe kreativitet, ingen fornyelse, ingen digital opplevelse, sa Nourry i intervjuet.

– Vi forleggere har ikke mestret utfordringen å gjøre bøker digitale. Vi har forsøkt å forbedre produktet, vi har forsøkt å fornye produktet, men vi har ikke fått det til, sa Nourry videre.

Søker kunnskap

Hachette, som er verdens tredje største forlagshus, har blant annet forsøkt å utvikle e-bokproduktet ved å kjøpe tre videospillselskaper de siste årene. Dette, ifølge Nourry, for å utveksle kunnskap med folk som har erfaring fra digitale plattformer.