Er du den nye Nesbø?

VARSLER "TIDENES FESTIVAL": Knut Gørvell.

– Det har vært utrolig vellykket. Slik lyder Knut Gørvells oppsummering av Krimforfatterskolens første år.

– Det har vært et utrolig vellykket skoleår med nesten hundre prosent fremmøte hver gang. «Krim-elevene» har skamrost lærerne og undervisningsopplegget, og mange av dem håper på å komme inn på det nye andreåret, sier Knut Gørvell, primus motor og salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm – som arrangerer Krimforfatterskolen.

 

Måtte utvide

Nå nærmer påmeldingsfristen for et nytt skoleår seg med stormskritt. Interesserte må hive seg på innen neste torsdag (15. juni). Interessen foran det første året var upåklagelig. Da måtte man utvide til to hele skoleklasser.

– Neste skoleår fortsetter vi med en førsteklasse eller et grunnkurs med noen få justeringer. I tillegg bygger vi altså på et helt nytt andre år der man kan jobbe mer konkret med eget manus og komme nærmere en eventuell utgivelse, sier Knut Gørvell. – Torkil Damhaug og Bernt Roald Nilsen fortsetter som hovedlærere. I tillegg bruker de noen krimforfattere som gjestelærere.

 

Plot og karakterutvikling

Torkil Damhaug er en av Norges ledende krimforfattere. Han fikk Rivertonprisen 2011 for  Ildmannen, og for annen gang i år for En femte årstid. Han er også lege og psykiater. Bernt Roald Nilsen er frilansjournalist og litteraturekspert, og holder en rekke skrivekurs i inn- og utland.

KRIM-LÆRER: Torkil Damhaug (Foto: Agnete Brun / Cappelen Damm)

 

Lærere og foredragsholdere tar for seg ulike krimsjangre, plot- og karakterutvikling, språk og stil. Undervisningen vil bli gitt i form av forelesninger, samtaler med forfattere og ikke minst veiledning og tilbakemelding på tekster du skriver selv. Det er satt et tak på 16 elever i klassen på det første trinnet og åtte i det videregående. Hvis man mener å allerede være et stykke på vei, kan man søke rett på andreåret.

 

Talentene er der

– Dukker det opp noen krimtalenter som kan havne i Cappelen Damms stall?

– Vi jobber på mange måter for å få fram norske forfattere, og selvsagt er drømmen at noen av Krimforfatterskolens elever kan bli en av de nye store krimforfatterne. Vi har allerede sett at det er talenter på skolen, så spørsmålet er om de kan ta det avgjørende steget. Det tror og håper vi, sier Knut Gørvell.

 

Flere detaljer finner du her.