– En utsøkt psykologisk thriller

FRAMSNAKKING: Knut Gørvell vil løfte frem Ruth Lillegraven - og en bok John Irving "ville ha ofret høyrehånden sin for å ha skrevet".

– Jeg mener at John Irving ville ha ofret høyrehånden sin for å ha skrevet denne romanen, sier Cappelen Damms salgs- og markedsdirektør om John Boynes Hjertets usynlige stormer.

Det er et sørgelig faktum at mange bøker ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Det ønsker vi å gjøre noe med her på BOK365.  Vi ruller også denne bokhøsten i gang spalten hvor vi utfordrer forlagsfolk til A) å løfte frem en bok fra eget forlag som ikke har fått den oppmerksomheten den fortjener, og B) å velge en bok fra et konkurrerende forlag.

– Årets beste roman

Fra egen kjøkkenhage vil han altså gjerne løfte frem Boynes bok:

Denne irske romanen er etter min mening årets beste roman. Hjertes usynlige stormer har mange strålende scener som riktignok virker absurde, men som er realistiske. For John Boyne viser en fortellerglede og humor, som gjør at man tenker at dette nettopp kunne vært John Irving som skrev sitt svar på Frank McCourts Engelen på det sjuende trinn.

Les BOK365s anmeldelse her: Irland for utstøtte

Begeistret over Lillegraven

Fra andre forlags bokhøst velger Knut Gørvell en bok fra Kagge forlag: Ruth Lillegravens Alt er mitt:

Årets mest gledelige spenningsdebut. Jeg er svært begeistret for at en forfatter som Ruth Lillegraven som er en strålende poet, nå har prøvd seg i spenningssjangeren. Hun har skrevet en utsøkt psykologisk thriller som bærer bud om en krimforfatter som kan ta opp konkurransen med Karin Fossum.