En litterær figur til Halloween?

Se hvilke litterære karakterer du kan kle deg ut som på Halloween, og bli med i vår konkurranse om en bokpakke.

Halloween er en tid hvor man minner de døde og spiser godteri, og kler seg ut selvsagt. Men akkurat hvilken karakter man skal utgi seg for å være 31. oktober kan vise seg å være et vanskelig valg. Hvorfor ikke velge karakterer fra litteraturen? For det finnes andre ting enn bare Dracula fra litteraturens verden du kan kle deg ut som på Halloween.

Her har vi samlet et knippe kostymer fra litteraturens verden som kanskje kan inspirere til flere litterære karakterer ute på knask eller knep om en uke.

Har du kledd deg ut som en litterær karakterer tidligere? Bli med i vår konkurranse, og vær med i trekningen av en bokpakke verdt 1000 kroner. Last opp bildet av kostymet ditt i kommentarfeltet på Facebook, eller send oss et bilde til redaksjon@bok365.no

Alice i Eventyrland

Flere har gjennom tidene kledd seg ut som den lille jenta som forsvant ned i kaninhullet til Eventyrland. En enkel blå kjole, og en sort hårbøyle kan gjøre susen – men hvorfor ikke kle på seg et helt hus som da Alice spise kjeksen som gjorde henne stor inne i den hvite kaninens hus?

Bokorm

Bokorm er nok en betegnelse mange bokelskere bærer med stolthet, så hvorfor ikke vise frem til vennene dine faktisk hvor bokorm du er på Halloween.

Gandalv

Trollmannen fra J.R.R. Tolkiens Ringenes herre ble udødeliggjort av Ian McKellen på film, og har siden da vært et yndet kostyme for mange. Og fargemulighetene er mange når det gjelder denne karakteren. Enten kan du gå som Gandalv den Grå (som bildet) eller Grandalv den Hvite.

Bilbo Lommelun

Nok et kostyme inspirert av Ringenes herre, men denne gangen for de minste. Hobbiter er jo tross alt små, så hva passer vel bedre enn å kle dem ut som Biblo Lommelun?

Den gamle mannen og havet

Dette parkostymet vil nok få gjestene til å måtte tenke godt etter. Den gamle mannen og havet er en av Hemingways største klassikere – og nå er den også utgangspunkt for en morsom samtalestarter på Halloweenfest.

Lisbeth Salander

Du trenger ikke ha hackerkunnskaper for å kle deg ut som Lisbeth Salander fra Stieg Larssons Millenium-trilogi – men du kan med fordel hente frem den sorte eyelineren, skinnjakka og naglene fra bakerst i skapet.

Noldus

De aller minste syns det også er gøy å kle seg ut. Her har en blitt kledd ut som husnissen Noldus fra Harry Potter-universet. Men med små endringer kan også kostymet gjøres om til Gollum/Smeagol fra Ringenes herre-bøkene.

Lulla Lunakjær

I takt med Harry Potter-bøkenes suksess har det blitt enklere å kle seg ut som en av karakterene. Kostymebutikkene mysser av skoleuniformer fra alle Galtvorts fire hus, men hvorfor ikke heller kle seg ut som den eksentriske Lulla Lunekjær.

Frøken Detektiv – Nancy Drew

Den unge detektiven befinner seg i kategorien «enkel» når gjelder Halloween-kostymer. Et hvert antrekk av skoleflink jente fra 40-tallet gjør susen, særlig hvis du også har et forstørrelsesglass i hånda.

Tegneseriefigurer

Inspirasjon til Halloween-kostyme kan også finnes i tegneseriebladene fra barndommen. Hva med Tintin og Kapteinen? Eller få med en venn, og kle dere ut som Asterix og Obelix. Her trenger du i hvert fall ikke å forklare hvem du er utkledd som.

Den hvite heksa

Halloween er jo egentlig ment til å være en skummel dag, og utkledningen skal være grøssende. Og hvem i barnelitteraturen er vel mer skummel enn den hvite heksa fra Narnia-bøkene?

Tjenerinner

I kategorien skummel er karakterene fra Margaret Atwoods Tjenerinnens beretning. Fortellingen ble popularisert gjennom HBO serien A Handmaids Tale, hvor også kostymene er fra.

 

 

 

 

(Foto Alice, Bokorm, Bilbo, Noldus, Tintin og Tjenerinner: Pintrest (Foto Gandalv og Asterix & Obelix: Leipzig Buchmesse) (Foto Gamle mannen og havet: Seakettle.com) (Foto Lisbeth Salander, Lulla Lunekjær og Nancy Drew: Devianart) (Foto Den hvite heksa: Instagram)