– En bok jeg var nødt til å skrive

(Foto: BOK365)

LESERNES FAVORITT: Lena Lindahl leder foreløpig kåringen av Lesernes favorittbok.

– Dette var en bok var jeg nødt til å skrive, fortalte Lena Lindahl til BOK365 tidligere i høst. Da hadde boken hennes om Betzy Rosenberg akkurat kommet ut, og Jenta i veggen (Cappelen Damm) begynte å gjøre seg bemerket.

Nå, et par måneder senere, har Lindahls bok tilbragt mange av høstens uker på bestselgerlistene. Boken forteller historien om Betzy Rosenberg, som gjemte seg fra nazistene under andre verdenskrig. Men Jenta i veggen er ikke bare fortellingen om Betzy:

– Betzy blir på en måte motoren som gjør at jeg kan fortelle historien om det norske holocaust, sier Lindahl. Det har vært viktig for henne å vie rammefortellingene mye sideplass.

Boken er skrevet til ungdom, og det er en fortelling som virker helt usannsynlig, men som faktisk skjedde.

Hadde dette vært en skjønnlitterær fortelling så hadde historien virket for usannsynlig og for søkt. Men siden historien er sann blir den utrolig sterk, sa Lindahl.

Lena Lindahl har ligget i topp av kåringen helt siden starten. Nå når feltet er blitt strammet ned til femten finalister, er det Lindahls Jenta i veggen som leder heatet med rundt 30 % av stemmene. Dersom du vil sørge for at Lindahl beholder plassen helt frem til målstreken 5. januar, eller du vil stemme frem din egen favoritt, gjør du det her.