– En annerledes ‘feelgood’-roman

DISSE ANBEFALER JEG: Jenny på Norli Amfi Moss anbefaler i disse dager "Klara og solen" av Kazuo Ishiguro.

Hvem er vel bedre til å gi innsidetips enn de som står i frontlinjen i norsk bokbransje? I 2021 vil vi ukentlig presentere bokanbefalinger fra bokhandlere over hele det ganske land, og de vil også røpe hva som selger akkurat nå og hvilke titler de ser frem til.

Jenny på Norli Amfi Moss anbefaler gjerne den britiske romanforfatteren Ishiguros roman til kunder som er på utkikk etter en god strandbok. Selv pakker hun med seg Bjørn Hattrud og Lina Wolffs bøker.

– Hvilke bøker anbefaler du akkurat nå?

– Jeg leste nettopp Klara og solen av Kazuo Ishiguro, en annerledes ‘feelgood’-roman som skildrer en ung jentes forhold til sin robot-venn. Uten tvil en fin bok å ha med på stranda! Trilogien om Claus og Lucas av Agota Kristof anbefaler jeg også.

– Hvilken bok gleder du deg mest til denne våren?

– Det er flere bøker jeg gleder meg til å lese i sommer, men øverst i bunken ligger Mjøsa rundt med mor av Bjørn Hatterud og Kjøttets tid av Lina Wolff.

– Hvilken bok er den beste du har lest det siste året?

– Novellesamlinga til Otessa Moshfegh, Homesick for another world. Stemninga i bøkene hennes er ulik noe annet jeg har lest tidligere, og jeg har slukt alt hun har skrevet.