– Elsker disse!

Siri Pettersen (Foto Julie Loen)

Siri Pettersens Jernulven har fått fabelaktig mottakelse. Man hvilke er Siris egne favoritter?

– Mottakelsen har vært helt vidunderlig rørende, fra enormt mange lesere som selv sier de hadde skyhøye forventninger. Jeg følte på presset, jeg innrømmer det. Men når man møter så åpne armer er det BARE herlig å være ute med en ny verden. Jeg kan ikke takke dem nok!

Siri Pettersen er i gang med ny serie, og er hoppende glad over mottakelsen Jernulven har fått. Men hvis hun skal velge noe ferske favoritter fra andre forfattere?

Udyr av Kristine Tofte. Glem norrøne guder, husdyrene deres er morsommere! Benny går igjen av Tom Erik Fure. Hysterisk oppfølger med skeiv barnebokhelt. Så er det tegneserier: Nordlys av Malin Falch og Ragnarok av Odin Helgheim. Elsker at disse to så vakkert og innovativt formidler nordiske myter og folketro til nye generasjoner!

Tror det er trykkfeil

Denne høsten ble Siri Pettersen nok en gang nominert som en av bokhandlernes definitive favoritter

– Vet du hva, det er så vilt! Jeg har skrevet fem bøker, og alle har blitt nominert til Bokhandlerprisen. Hver eneste gang tror jeg det er en trykkfeil. At jeg henger igjen på lista fra første gang, eller noe. Det er virkelig et utrolig privilegium. Særlig i år var det en sterk opplevelse, siden det var den første boka i ny serie. Tusen, hjertelig takk til alle bokhandlere der ute for denne anerkjennelsen!

Hva kan leserne glede seg til videre i serien din?

– At det blir verre før det blir bedre … Neida, joda. Jeg liker gråsoner og kompleksitet, så jeg håper ingenting blir så enkelt som det først ser ut som.