Dusinet fullt for Jenteboka

«Jenteboka – Ellen og Ninas guide til puberteten» av Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl er solgt til hele 12 land.

Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl kan glede seg over suksess både ute og hjemme for «Jenteboka – Ellen og Ninas guide til puberteten». Boka har et opplag på 18 000 her i Norge og har ligget på bestselgerlisten siden lanseringen i oktober. Nå er den også solgt til hele 12 land.

Stor interesse

– Det var stor internasjonal interesse for Jenteboka allerede før den ble gitt ut her i Norge. Den er så langt solgt til 12 språk, i auksjoner og preempts. De internasjonale forleggerne sier at Jenteboka er en unik og viktig bok. Nina Brochmanns og Ellen Støkken Dahls direkte, inkluderende og kunnskapsrike formidling av pubertet og kropp, sammen med Magnhild Winsnes’ fantastiske illustrasjoner, appellerer til forleggere i hele verden, fra Korea til Brasil, forteller Evy Tillman i Oslo Literary Agency.

Åpen om utfordringene

 Jenteboka er en utrolig viktig bok! Måten den skriver om hvordan man utvikler seg fra jente til kvinne uten at man blir flau over sin egen kropp, uten å dekke over hvordan det virkelig er, hvordan vi alle er ulike. På en morsom og klok måte oppmuntrer boka jenter og unge kvinner til å forholde seg til kroppen sin og til å være åpen om utfordringene som skjer i forandringen fra barn til voksen. Og: boka er fantastisk godt skrevet, sier Pia Schmikl i Dressler Verlag.

Boka er solgt til Tyskland, Russland, Frankrike, Korea, Nederland, Sverige, Ukraina, Estland, Danmark, Brasil, Latvia og Italia.

 

Bildet: JENTER I MEDVIND: Ellen Støkken Dahl og Nina Brochmann (foto: Oslo Literary Agency)